P102

Kiara Blažič in Aleksandar Marulec

NAJLEPŠE BOŽIČNO DARILO

 

Na robu mesta je z mamico in očkom živela deklica Kiara. Počutila se je osamljeno zato se je večkrat zapirala v svojo sobo. Nekega dne je skozi okno priletel čudovit pisan metulj na okensko polico ter  Kiari v pozdrav zaplahutal s krili. Takoj je opazil, da je  deklica žalostna zato jo je vprašal:

»Kiara, zakaj si žalostna?«

Kiara mu je potožila o tem, da nima nobene prijateljice ali prijatelja s katerim bi se lahko igrala in pogovarjala.

Metulj je spet  zaplahutal s krili nato pa ji šepetaje svetoval:

»Kmalu bodo prazniki. Napiši Božičku pismo. Prav gotovo ti bo pomagal najti dobrega in iskrenega prijatelja.«

                                                                                              .-.

Na drugem koncu mesta je  z mamico, očkom in babico živel deček Aleks. Tudi on se je počutil osamljenega, saj ni imel ne bratca ne sestrice, sosedovi otroci pa se niso hoteli igrati z njim, zato se je največ zadrževal v svoji sobi.

Nekega dne je v kotu svoje sobe opazil pajka. Razveselil se ga je:

»To bo moj prijatelj!« si je rekel in mu pričel pripovedovati o vsem kar mu je prišlo na misel, največ pa o svoji želji, da bi imel pravega prijatelja ali prijateljico.

»Poslušaj, Aleks!« mu je nekega dne zašepetal pajek: »Kmalu bodo božični prazniki. Napiši Božičku pismo in mu opiši svojo največjo željo. Morda pa ti lahko pomaga …«

Aleksa so razveselile te pajkove besede in sklenil je da bo ubogal njegov nasvet.

                                                                                              .-.

Kiara in Aleks, vsak na svojem koncu mesta, sta komaj čakala kaj se bo zgodilo na Božični večer. Kljub temu, da sta pod smrečicama našla veliko lepih daril, sta se še vedno čutila osamljena. Ves čas, do konca počitnic sta bila žalostna in tudi nove igrače ju niso mogle razveseliti.

Toda!

Ko je Aleks po praznikih prvič  stopil v šolski razred je opazil novo sošolko, ki se mu je zdela zelo prijazna. Takoj ji je pristopil in se predstavil. Kmalu sta presenečeno ugotovila, da se je Kiara s starši preselila v hišo, ki je dolgo stala prazna poleg tiste v kateri je stanoval Aleks.

 

Kiara in Aleks sta postala dobra in iskrena prijatelja. Skupaj sta se igrala, skupaj učila in skupaj hodila v šolo. Oba sta bila prepričana, da je njuno prijateljstvo najlepše božičkovo darilo, ki sta ga sploh kdaj  dobila.