OSNOVNI PODATKI O ZBIRKI PESMI:

Avtorica: Brigita Colarič

24 strani, format: A5 cm, tisk: 4/4

Redna cena: 20 EUR

Za naročilo knjigice oziroma morebitna dodatna pojasnila smo vam na voljo na tel: 01/756 98 62 ali na e-naslovu: smar-team-narocila@amis.net.

 

POVZETEK VSEBINE:

Nimajo vsi otroci enako lepih praznikov. Nekateri živijo brez staršev v sirotišnicah in zanje skrbijo tudi redovnice. Srčno si želijo, da bi jim božična luč dala dom, družino, svet brez vojn ... Naša zgodba je sicer žalostna, vendar s srečnim koncem. Sirota Eva si želi, da bi se tako končale zgodbe vseh posvojenih otrok in da bi bila tudi njihova prihodnost svetla.

 

IZSEK IZ ZBIRKE PESMI:

Spominjam se, kako smo se trudili, da bi velika, hladna hiša postała naš dom, in bili veseli dobrote vseh sester redovnic. Zelo lepo ste skrbele za nas, toda otroci smo si želeli imeti svojo družino, mamico, očka, sestrice, bratce, babice, dedke, tete in strice. Velikokrat sem si želela objeti svojo mamico, toda povedala si mi, da me čaka med angeli in pazi name. Tudi očka vojak me ni nikoli prišel pogledat. Ne vem, ali še živi.

Jaz pa sem jokala in se spraševala, zakaj so na naši lepi Zemlji vojne, zakaj se Ijudje streljajo in pobijajo, zakaj Ijudje bežimo iz svojih domov in nimamo prihodnosti? Res je, redovnica Ana, kot praviš:

»Življenje nam je podaril Bog, a zakaj je tako malo vredno?«

 

 

Več pa vas čaka v knjigi.