Glasovalna številka: PR104

Mark Gorše

TEMAČNIK

OŠ Valentina Vodnika

 

1. poglavje

Nekoč je bilo strašno, dokler ni prišel Temačnik. Vzpostavil je mir, a imel je še določene sovražnike. Ko se je Temačnik nekega dne tihotapil in vohunil - kot vedno - so ga napadli. Boril se je z vsemi moči, ampak so bili premočni, a se mu je le uspelo izmuzniti tako, da jih je uspaval. Potem je šel nazaj v svoj tajni brlog.

 

2. poglavje

V brlogu je premišljeval, kako se jim bo naslednjič izognil. Temačnik je seveda pravičen, zato gre v trgovino kupit potrebšččine. Sovražniki Rudolf, Ramoz in Kladivo so tudii razmišljali, kako se jim nbe bo več izmuznil. Ker se jim je že izuznil 153-krat zapored.

Tako so Temačnik in trojčki zgradili isto past drug drugemu na istem mestu, samo ob drugi uri.

Nato so si poslali sporočilo: Temačnik, zadeli ste na Lotu, dobimo se pri ulici, ki je najbolj temačna, zraaven pa je še smetišče. Drugo pismo: Trojčki, povabljeni ste na žur; je zraven smetišča, v najbolj ...

Nato so prišli na tisti določeni kraj in se srečali. Takoj so se napadli, ampak ni trajalo dolgo, ker so se ujeli v past. Potem so samo premišljevali, kako se bodo rešili.

 

3. poglavje

Čez nekaj minut je prišel BIP-TIP in se osvobodil Temačnika (BIP-TIP je mini robot Temačnika).

Nato je Temačnik poklical policijo. Policija je prišla čez 8 minut. Policija je trojčke vrgla v keho za 32 let. Trojčki pa so bili kar veseli (nihče ne ve zakaj).

Konec

 

P. S.: Vau! Takšne pravljice ne bi smeli brati za lahko noč.