Glasovalna številka: P107

Ema Erna Weber

EMMA POTTER IN MOČ PRIJATELJSTVA

OŠ dr. Pavla Lunačka Šentrupert

 

27. marca leta 2006 se je v Londonu rodila Emma Potter. Mama Lily in oče James sta bila neznansko vesela, da se je bratcu Ronu pridružila še sestrica. Ron je bil deset let starejši od Emme, rad je igral nogomet in gledal pustolovske filme. Tudi Emma je rada gledala z njim filme, rada pa je tudi risala in brala knjige. Na svoj osmi rojstni dan se je Emma zbudila pozno in čudno ji je bilo, da Rona ni bilo več v njuni sobi.

Slišala je mamin klic: »Pridi v dnevno sobo!«

Ko je Emma prišla v dnevno sobo, je na vratih sosednje sobe (to naj bi bila Emina nova soba) zagledala napis: EMMINA SOBA.

Emma je vzkliknila: »Hvaaaalaa!«

Emma si je že dolgo želela svojo sobo in je z veseljem vstopila. Bila je takšna: stene so bile prepleskane z roza barvo, tla pa so bila pokrita s parketom. V sobi je bila velika postelja z belo posteljnino s srčki. Pri oknu je stala pisalna miza. Na njej je bil čisto nov računalnik. Nasproti postelje je bila velika bela omara. Levo od omare pa je bila knjižna polica, polna knjig in slikanic. Med njimi je zagledala tudi svojo najljubšo zbirko knjig: Harry Potter.

Šla je nazaj v dnevno sobo in rekla mamici: »Hvala za zbirko! Res sem je zelo vesela!«

Ob štirih popoldan so prišle na zabavo Emmine prijateljice. Eva ji je prinesla lonček z Miki miško. Mili ji je prinesla nov zvezek. Ula in Iva pa DVD. Emmi pa je bilo najbolj všeč Mašino darilo, zapestnica, ki jo je sama naredila. Nato so jedli čokoladno torto in pili pomarančni sok z limonado. Ob šestih so vsi gosti odšli.

Oče je rekel Emmi: »Emma, obuj se in šli bomo na izlet po Londonu.«

Emma se je hitro obula in so šli. Najprej so si ogledali Big Ben.

Emma je vzkliknila: »Joj, kako velika ura!«

Nato so se peljali z nadstropnim avtobusom. Ko so prišli domov, je bila že noč.

Mama je rekla: »Emma, hitro v posteljo. Jutri imaš pouk.«

Zjutraj je Emma prosila mamo, če si popoldan lahko s prijateljico Evo in bratom Ronom ogledajo  film Dvorana skrivnosti, v kateri nastopa Harry Potter.

Mama je rekla: »Seveda, a iz kina takoj domov! Ron, ti pa pazi na punci!«

Emmi je pouk hitro minil. Takoj po pouku so šli v kino. Pred filmom so si privoščili kokice in koka kolo. Nad filmom so bili navdušeni, čeprav ga je Emma videla že petič. To je bil njen najljubši film, še posebej ji je bila všeč Hermiona Granger, ker je tako pogumna in pametna. Po filmu so se pred kinom še malo lovili. Kar naenkrat pa je Eva potegnila Emmo za roko in ji po nesreči strgala zapestnico, ki ji jo je za rojstni dan podarila Maša.

Emma je vzkliknila: »Strgala si mi zapestnico! Pa tako mi je bila všeč! Pa še od Maše sem jo dobila!« 

Eva pa ji je jezno zabrusila: »Ponesreči sem ti jo strgala!«

Emma pa ji je odgovorila: »Pa kaj, če je bilo ponesreči! Kriva si.«

Eva je ostro rekla: »Maša! Maša! Maša! Potem pa se kar z njo druži, jaz pa grem!«

Eva je vsa objokana stekla po ulici do svojega doma. Tudi Ron in Emma sta odšla domov. Emma se je zaprla v svojo sobo. Ulegla se je na posteljo in gledala strgano zapestnico. Solze so ji lile iz oči, pa ne le zaradi zapestnice, ampak tudi zaradi prepira s svojo dobro prijateljico. Ko je tako sama sedela v novi sobi, je spoznala, da je prijateljstvo dragoceno in da ima izjemno moč, ki ljudi povezuje med seboj. Sklenila je, da se bo Evi zjutraj v šoli opravičila.