Glasovalna številka: P115

Blaž Bogdan

DIRKE OKOLI SVETA

OŠ Borisa Kidriča Kidričevo

 

Po več letih so znanstveniki iznašli nekaj neverjetnega. Odkrili so napoj za oživljanje avtomobilov. Ker so hoteli izvedeti, kateri avto je najboljši, če je `živ`, so priredili dirko okoli sveta. Med tekmovalce so sprejeli predstavnike tovarn Citroen, Opel, Lamborghini, BMW in Hyundai. Prva dirka je bila v Londonu. To dirko je zmagal Citroen. Naslednjo dirko v New Yorku je zmagal Opel. Tretjo dirko v Buenos Airesu je zmagal BMW, četrto v Canberi pa je dobil Lamborghini. Po štirih dirkah so se uvrstili v finale Opel, BMW in Lamborghini. Finalno tekmo je  zmagal BMW, drugi je bil Lamborghini,  tretji pa Opel.

Ko je BMW na stopničkah za zmagovalce prejel pokal za najboljši avto, ga je Lamborghini zbil, da je izgubil zavest. Pograbil je pokal in odhitel. Nad BMW-jem se je prikazala vila, ga ozdravila in izginila. Takoj je skupaj z Oplom odhitel za njim. Našla sta ga, za vogalom je pil motorno olje. Pognala sta se proti njemu.. Lamborghini ju je opazil in odvihral. BMW se je spomnil, da ima štiri igle. Vsako je zalučal v eno gumo. Lamborghini je poletel na drugi otok. BMW bi poklical policijo, a ni imel telefona. Odhitel je do najbližje telefonske govorilnice ter jo poklical. Policija z otoka se ga je takoj odpravila iskat in ga našla na ulici Henrya Forda. Tam si je polnil gume. Lamborghini  jih je opazil in  odhitel na most. Policija je šla za njim, na levi strani pa BMW in Opel. Lamborghini je bil ujet. Spremenil se je v čoln in skočil v vodo. Zaplaval je na prvi otok. Tam so ga dohiteli, a jim je pobegnil. Skovali so načrt. Lamborghinija so spet opazili. Iz prvega kota so prišli policisti, iz drugega pa BMW in Opel. Lamborghini je bil ujet. Ni imel druge možnosti, kot da s plezalnim strojem spleza na vrh stavbe. A tam je bil na preži helikopter, tako da so Lamborghinija aretirali, BMW pa je dobil pokal. A v tem trenutku je pokal izginil. Začeli so ga iskati, a ga niso našli. Nato je eden od policistov omenil, da bi bil lahko v vodi. Potopili so se, vendar spet niso ničesar našli. Začeli so zbirati podatke.

Po tednu dni se je spet prikazala vila in jim dala vse podatke. Ugotovili so, da je v morju skrivna jama. Dobili so še zemljevid. Nato so se spet potopili in iskali označeno lokacijo na zemljevidu. Našli so jo, odstranil so pesek in odkrili skrivno tipkovnico. Znova so prebrali podatke in izvedeli, da morajo pritisniti: nič, pet, devet in dve. Vtipkali so to kodo in vstopili. Vrata so se za njimi trdno zaprla. Nenadoma so s stropa padle kletke in zaklenile BMW-ja, Opla in policijo. Iz zidu se je sede na stolu prikazal Lamborghini. Povedal je, da je s pomočjo njegovega nevidnega portala ukradel pokal in ko ga položi na svojo magično polico, bi zavladal svetu. Opel se je spomnil, da ima klešče za vleko stvari k sebi. Sprožil jih je, Lamborghiniju vzel pokal in ga izročil BMW-ju. Nato  je vzel Lamborghiniju še ključe in odprl kletke. Policija ga je uničila, nato je vzela še vse pokale iz preteklosti. Odprli so vrata in odšli. Pokale iz preteklosti so dali v muzej, BMW pa je dobil svojega. Opazili so, da se je svet spremenil. Vse so posvetili avtom. Najprej so šli na suši, nato so se razšli. Ko je BMW prišel do svoje garaže je,  je dobil sporočilo. Razveselil se je, ker si je lahko brezplačno ogledal Kitajski zid. Na ogledu si je zapisal:

            Ime:                            Kitajski zid

            Država:                      Kitajska

            Dolžina:                      8851,8 km

            Višina:                                    ?

            Zakaj je postavljen?            Za obrambo proti Mongoliji

Ko si je to zapisal,  je opazil Opla. Skupaj sta si ogledala Kitajski zid, nato sta šla na čaj. Ko je letalo mirno letelo, je prišlo do ropa, ki se je slišal v zgornji kabini za turiste. Mladi avtomobilistki so vzeli torbico. BMW se je podal za tatom. Spet je bil Lamborghini. Vzel je padalo in odprl vrata letala. BMW ga je dohitel, mu vzel padalo in ga potisnil iz letala. Nato je avtomobilistki vrnil torbico. «Jaz sem Mini,« se je predstavila. »Jaz pa BMW,«je odvrnil. BMW-ju se je Mini zdela čedna in Mini se je zdel BMW tudi čeden, zato sta se zaljubila. Priredila sta poroko. Na začetku poroke so nestrpno čakali BMW-ja in Mini. Kmalu sta se prikazala. Pohvalili so ju zaradi lepih poročnih oblačil. Nato so se slikali. Po slikanju so plesali, se zabavali, pili motorno olje in jedli. BMW in Mini sta izrekla poročne zaobljube. Kmalu je prispela torta, ki jo je spekel Opel. V tem trenutku se je pri banki sprožila eksplozija. »Moram iti,« je rekel BMW in se odpeljal proti banki.

(Medtem pri banki)

 Iz banke sta stopila roparja. «100.000 € sva zaslužila,« je rekel prvi. Drugi je odvrnil:«Res velik zaslužek, ampak si ga dobro preštel … Utihni in pazi, da naju nobeden ne zasači.« Takrat se je med hišami prikazal BMW in ju povozil. Nato je poklical policijo in odhitel na poroko. Gostje in Mini so ga že nestrpno čakali. Ko se je pripeljal, so se ga razveselili in lahko so nadaljevali poroko. Pojedli so torto in nato sta drug drugemu nataknila prstana. Takoj zatem sta se poljubila. Vsi so se razveselili, najbolj pa Opel. Po koncu poroke sta BMW in Mini odšla domov in se še enkrat poljubila. Živela sta srečno do konca svojih dni.