Glasovalna številka: P134

Mark Kralj

POREDNI ZMAJČEK ROK

OŠ Antona Tomaža Liharta Radovljica

 

Nekoč je živel zmajček, ki mu je bilo ime Rok. Hodil je v tretji razred in je bil zelo poreden. Ukvarjal se je z različnimi športi ter se potepal naokoli. Kjerkoli je bil, je bil poreden. Ki sta ga imela zelo rada, sta bila zelo žalostna, ker ju ni ubogal. Imel je tri sestrice in štiri brate, ki pa so bili zelo pridni zmajčki. Ko so delali domačo nalogo in so se učili, jim je zmajček Rok vedno nagajal. Prosili so ga naj neha, ampak ni.Vedno so ga zatožili mamici in očku in ga zafrkavali da je poreden, Mamica in Očka sta mu dajala vedno več kazni, ampak  niso pomagale. Z zmajčkom se nihče ni več želel pogovarjati in so ga vsi pustili pri miru. Ker so ga doma vsi pustili pri miru, se je odločil da bo nagajal sošolcem v šoli. Skrival jim je svinčnike, radirke, zvezke, copate in torbe.

Sošolci so ga prosili naj neha, on pa ni hotel. Sošolci so povedali učiteljici, da jim je nagajakl in skrival stvari. Učiteljica ga je kaznovala tako da mu je dala veliko dodatne naloge. Ker zmajček ni ubogal in delal domačih nalog, se je učiteljica nehala truditi, da bi zmajček postal priden. Tudi sošolci se niso hoteli pogovarjati in igrati z zmnajčkom. Zmajček je tudi v šoli ostal čisto sam. Ker ni mogel več nagajati sošolcem v šoli, se je odločil da bo nagajal prijateljem na košarki. Tudi tam jim je skrival stvari in jim jemal žogo, tako da niso mogli igrati. Trener je bil na njega velikokrat jezen in mu ni pustil igrati s prijatelji. Zmajček je sedel na klopi in jim na igrišče metal žoghe. Trener mu je prepovedal hoditi na treninge in tako je zmajček spet ostal sam.

Nekega jutra je zmajček sedel v svoji sobi in razmišljal zakaj se nihče noče več igrati z njim. Bilo mu je tako hudo, da je začel jokati in odšel k mamici in jo vprašal,  zakaj je sam in brez prijateljev. Mamica mu je razložila zakaj. Povedala mu je, da so prijatelji zato, da se z njimi lepo igraš in jim pomagaš. Če jim samo nagajaš in jih ne spoštuješ, se ti odmaknejo in ostaneš sam.