Glasovalna številka: P148

Alex Broz Lesar, Jaka Debartoli, Manca Gorše, Dino Jusić, Lea Kostelić, Simtea Majerič, Črt Novak, Katarina Zoja Pogelšek, Jernej Puž, Ula Robida, Jaka Starc, Miha Gornik Zemljak, Žan Antonić, Tinkara Golja, Alina Janežič, Tai Jasenc, Filip Kapele, Eva Kljun, Lina Novak, Jan Ozanič, Markus Starc, Neli Škaper, Jurij Zupanič, Lia Grišin

ČAROBNI SVET

OŠ Ob Rinži Kočevje

 

Nekoč je živela Motovilka. Rodila se je v kraljestvu. Nekega dne je prišla zlobna čarovnica in jo je ugrabila. Odpeljala jo je v visoki stolp brez vrat. Ker ji je bilo dolgčas si je prepevala pesmi iz filma Mamma mia. Znala je vse na pamet. Zraven pa jih je poslušala na CD-ju in plesala. Čez okno je zagledala Pepelko, ki je pritekla iz plesne dvorane. Zgubila je čeveljček. Ni ga iskala, ker ni opazila, da ga je izgubila.

Mimo je prišel Franček, ki je v gozdu našel zakopan zaklad: skrinjo polno denarja. Ponudil je Pepelki, da ji kupi novo obleko, na kateri bodo narisani škorpijoni. Bila je vesela in je šla domov, kjer pa so po sobi lezli škorpijoni. Ustrašila se je in se je polulala. Franček se je smejal in skakal okrog. Zaradi predivjega skakanja si je zvil nogo. Moral je v bolnico, da je dobil opornico. Šel je v šolo. Opornica ga je motila in je z njo ropotal namesto glasbila.

Takrat je skozi vrata šole planilo pet volkov in pojedlo vse učence in učitelje v šoli. Volki so se preveč najedli in so obležali na tleh. Na srečo je mimo prišel lovec in je volke ustrelil. Franček si je oddahnil, da je bilo to le v zgodbi, ki so jo brali pri pouku. V knjižnici pa je vzel knjigo, v kateri je pisalo, da je v gozdu živel še en volk, ki pa je hotel pojesti tri prašičke. Zgradili so si hiše iz slame, desk in opeke. Dve hiši je odpihnil, zidane pa ni mogel. Prašički so zakurili peč in pripravili vrelo vodo. Volk si je zažgal rep in pobegnil.

V gozdu je volk srečal Nodija, ki se je volka ustrašil. Vseeno sta postala prijatelja. Najprej ga je peljal pokazat k policistu Pisku, ki pa ga je zaprl v zapor. Zlobna škrata Din in Don sta volka ponoči rešila iz zapora. Peljala sta ga k sebi v črni gozd. Skupaj so delali lumparije. Šli so nagajat Nodiju in so Nodijevemu avtu odtrgali vrata in pokvarili avto. K volku in škratoma je prišel na obisk volk od sedmih kozličkov, ki je potreboval dele za avto, da se bo odpeljal h kozličkom. Potrkal je na vrata in kozlički so zbežali v gozd. Skrili so se na drevo, mama koza pa jih je iskala. Volka je napičila na roge, ker je mislila, da je pojedel kozličke. Sedaj se kozlički niso več bali in so zlezli z drevesa.

Takrat je mimo prišel Titi medvedek in je kozličke povabil na rojstni dan. Tam so pripravili medvedku presenečenje. Zavezali so mu oči in prinesli torto za rojstni dan. Vrteli so pesmi iz filma Mamma mia in živali so plesale. Na obisk k medvedku so prišli glavni igralci iz tega filma in naredili celo predstavo. Na medvedkov rojstni dan je bila povabljena tudi Pepelka. Plesala je s princem in je tudi tukaj izgubila čeveljček. Sedaj pa je to ugotovila in je jokala. Kozlički so ga pomagali iskati.

Iz gozda je prišla Pujsa Pepa, ki je na poti našla Pepelkin čeveljček. S seboj je pripeljala bratca Jureta, mamico in očka. Napihnili so balone in jedli torto. Igrali so se z igračami. Pepa je prinesla svoje najljubše igrače: barbike in večje punčke, Jure pa dinozavra in Pink Panterja. S Pink Panterjem so se igrali tudi Pepini prijatelji: zajček, ovca, kuža in muca, ki so imeli s seboj tudi igračke vojake. Vojaki so se bojevali v areni. Reševali pa so jih junaki iz risanke Power Rangers.

Konec bojevanja je s skovikanjem oznanila sovica Oka. Pripovedovati je začela, kako jo je hotela pojesti lisica. Sovica je lisici pobegnila in je srečala raco, ki pa je bila z njo prijazna in sta šli na sprehod proti ribniku. Sovica je po nesreči padla vanj, raca pa jo je rešila. Vsi na medvedkovem rojstnem dnevu so zdaj ploskali raci, jo slavili in pogostili.

Pujsa Pepa je zdaj prosila, naj poiščejo Pepelko, ker ima njen čeveljček. Pepelko je poiskal princ in ji dal čeveljček. Hotel se je z njo poročiti. Pepelka je privolila. Imela sta veliko poroko. Povabila sta vse navzoče na medvedkovem rojstnem dnevu. Pepelka je imela belo obleko in na glavi kronico, vlečko pa je nosila Muca maca, ki sta ji pomagala maček in metulj. Poroka je bila na travniku ob potoku.

Pepelka je na poroki spustila balone v zrak in en balon je padel v vodo. Za njim sta skočila fantek Matic in kuža Jakob. Ko sta se posušila, so se s prijatelji igrali na travniku za Indijance. Brcali so tudi žogo in prepevali pesem Tjaradadam.

Ta čas ko so se otroci igrali, so prišli trije razbojniki in ukradli balone in sladkarije. Pobegnili so daleč stran v hišo v gorah. Tam so si zgradili še grad in gledali v dolino. Zagledali so Garfielda, ki je tudi prišel na poroko od Pepelke. Postregli so ga z lazanjo. Z njim je prišel še pes Odi. Odi je zavohal sled od razbojnikov in sta šla skupaj z Garfieldom po sledi za njimi. Našla sta razbojnike in jih prestrašila. Vrnili so ukradene stvari. Garfield in Odi sta postala junaka. Pepelka ju je nagradila s potovanjem v Gardaland.

Z njima je šel za varnost detektivski mojster Jakob, ki pomaga razrešiti zločine. Skupaj so bili dobra ekipa. Del Gardalanda je bil spremenjen v Ledeno kraljestvo. Tam sta živeli Ana in Elsa. Elsa je znala pričarati led in sneg. Stopila je na fjord in je cel zmrznil. Tam sta se lahko drsala Garfield in Odi. Ustrašila sta pa se ledene pošasti, ki jo je prej pričarala Elsa.

Ledena pošast pa se je po nesreči prevrnila in razbila visoki stolp, v katerem je bila zaprta Motovilka. Ta se je šla vsa vesela zdaj drsat na ledeno jezero in Garfield ji je pripovedoval, kako je bilo na Pepelkini poroki.