Glasovalna številka: P165

Sara Strle

ALJA IN KONJI

OŠ Antona Tomaža Linharta Radovljica

 

Nekega dne je živela punčka z imenom Alja. Imela je zelo rada konje, zato je hodila na ranč Hipodrom. Tam je imela konja. Bil je rjav, s črno grivo in belo piko pri očeh. Ime mu je bilo Pika.

Imela je sošolca Jaka. Nekega dne jo je v šoli prepričeval, naj pozabi na konje in jahanje, drugače jo bo hudo udaril. Ker se ga je bala, se je odločila, da bo na vse, kar ima rada, pozabila.

Naslednje jutro jo je mama morala zbuditi. Alja je bila trmasta in ni hotela iti na jahanje.  Ampak je morala iti! Tam ni poslušala trenerja. Morala bi skrtačiti Piko, a je ni hotela. Potem, ko je trener odšel, je povedala Piki, zakaj se je tako obnašala. Ni pa vedela, da ima Pika v sebi malega žrebička, ki je že nestrpno čakal, da pogleda v svet.

Alja je odšla domov. Drugi dan, ko je prišla, je videla, da Pika leži na tleh. Takoj je šla iskat trenerja. Ko sta prišla do Pike, sta ob njej videla žrebička. Ime mu bo Kopitljačko.

In tako je bila Alja spet vesela, saj je kljub sošolčevi grožnji Piki pomagala. Ta zgodba pripoveduje, da ne smeš zaupati vsakomur.