Glasovalna številka: P172

Jakob Golmajer

MALI KLUBEK

OŠ Bistrica, PŠ Kovor

  1.  

    V malem klubku je bil majhen golmanček, velik je bil dvajset centimetrov. Drugi je bil mali kapetanček, velik je bil osemnajst centimetrov. Tretji je bil v napadu, tudi on je bil velik osemnajst centimetrov. In še obramba, ta je bil velik devetanajst centimetrov. To je bil klubek, v katerem so bili palčki.

    Imeli so prvo tekmo. Igrali so proti zmajem. Ko je sodnik zapiskal, da se tekma začne, je eden od zmajev vzel žogo kapetančku. Zmaj se je prebil skozi obrambo in streljal. Zadel je v prečko in žoga se je odbila v gol in mali golmanček ni mogel braniti. Bilo je konec prvega polčasa in golmanček je rekel: »Zmaji goljufajo.« Začel se je drugi polčas. Palčki so hitro šli v napad. Žogo so si podajali toliko časa, dokler niso prišli do gola. Napadalček je streljal, zadel je vratnico od vratnice pa se je žoga odbila v gol. Potem so palčki spet prevzeli žogo zmajemi in spet hitro stekli v napad – zadeli so gol.

    Sodnik je zapiskal konec tekme. Palčki so s pošteno igro proti zmajem zmagali dve proti ena. Dobili so tudi zlati poklal.