Glasovalna številka: P173

Jošt Pesjak

TOVORNJAK ČAK IN POMETAČ

OŠ Bistrica, PŠ Kovor

 1.  

  Nekoč, pred davnimi časi, je živel tovornjak Čak. Bil je rdeče barve in zadaj je imel rumeno prikolico za pesek. Živel  je z mamo in očetom. Čak ni bil zadovoljen. Želel je biti pometač.

  Nekega dne je s prijatelji naredil metlo oz. pometač. Šli so na smetišče ter poiskali stare ščetke, cevi in razne železne dele. Iz ščetk so sestavili pometač in ga priključili spredaj na hidravliko tovornjaka. S cevmi so ga povezali na prikolico, do so vanjo letele smeti.

  Čak je začel pometati. Ker ni znal delati s pometačem, je sklopko pritisnil do konca in smeti razmetal povsod, namesto v prikolico. Mimo se je pripeljal oče. Ni bil hud na Čaka. Pomagal mu je pospraviti. Potem, ko sta pospravila sta šla domov in Čak je mislil, da bo mama huda. Ko sta prišla domov, ji je povedal kaj se je zgodilo, a mama se je le nasmejala. Ni mu verjela, dokler ni iste zgodbe povedal še oče. Vsi so se začeli smejati.

  Ko je zaspal, je pozabil na vse to. Drugi dan je pomagal očetu v delavnici, da sta popravila pometač. Ko sta končala, se je šel družit s prijatelji.

  Čak je vsak dan pometal in živeli so srečno do konca svojih dni.