Glasovalna številka: P174

Klara Šlibar

TEDEN BREZ NEDELJE

OŠ Bistrica, PŠ Kovor

  1.  

    Nekoč je živela družina Teden. Najmlajši otrok je bil Ponedeljek, drugi je bil Torek, tretji Sreda, četrti Četrtek, peti Petek, ati Sobota in mami Nedelja.

    Neke sobote, ko se je že stemnilo, je družina ugotovila, da se je Nedelja odpravila v Afriko. Ampak Teden ne more biti brez Nedelje. Družina Teden se je odločila, da bodo vprašali dečka Vseveda. Ko so prišli do njega, so ga vprašali, kaj naj naredijo. Vseved je rekel, naj gredo Nedeljo poiskat. Sobota je rekel:  »Toda, Nedelja je v Afriki.« A Vseved jih je vseeno prepričal, in so šli.

    Že po poarih korakih je ponedeljek rekel, da ha bolijo noge. Sobota ge je vzel v naročje in so šli naprej. Ko so prišli do pol poti so začeli tudi drugi, Torek je rekel, da ga boli zadnjica, Sreda je rekla, da jo vse boli in tako naprej. Vseved in Sobota nista mogla nositi vseh otrok. Odločila sta se , da bodo ukradli en avto. In so se odpeljali. Ko so prišli do morja, niso mogli čez. Potem so zagledali stojnico z letečimi preprogami in so poleteli čez morje. Prišli so v Afriko. A kako naj bi vedli kje je Nedelja, ko je Afrika tako velika. Potem jo je Sobota poklical in so se našli.

    Nato so šli nazaj isto kot so šli naprej. Ko so prišli, je bilo jutro nedelje. Še dobro, da so prišli pravočasno. In tako so živeli srečno, do konca svojih dni.