Glasovalna številka: P178

Matic Pogačnik

DŽUNGLA IN TIGER

OŠ Bistrica, PŠ Kovor

  1.  

    Nekoč je živel  tiger. Ta tiger je imel moč, da je videl skozi steno. Hodil je po džungli in spoznaval prijatelje. Ko je prišel na konec džungle,  je videl  veliko svojih sovražnikov. To so bile kače, sloni in pande. Tigra so sovražniki nagnali. Tiger je zbežal in poklical svojo ekipo. Prišla je tigrova ekipa, ki so jo sestavljali: levi, tigri in leopardi. Spopadli so se in pobijali med seboj. Tiger je komaj preživel in ranjen odšel domov. Na svoji poti je srečal še enega slona in ga tudi ubil. Nato se je preoblekel v njega. Prišel je k svojim sovražnikom, v slonovi preobleki. Slišal je sovražnikov načrt. Stekel je domov in poklical ekipo. Spet so se spopadli in tam je tudi tiger spoznal svojo tigrico. Tiger je stekel domov, po prijazno vojsko, ki je pazila na dragocene diamante. Tudi straža, ki je stražila diamante, se je prav tako odšla bojevati. Zmagali so. Sovražnikova kača pa se je med tem zvito priplazila in ukradla dragocene diamante.

    Nekje so med tem časom razvili posebno kačo in jo poslali v džunglo s posebno nalogo. Imela je namreč moč, ki je ozdravljala mrtve živali. Vsi so bili že v prvem spopadu med sabo pobiti, razen tigra , ki se je kasneje na svojem sprehodu zaletel v to čudežno kačo zdravilko. Ker je kača imela to čudežno zdravilno moč, je dala tigru še posebno dodatno energijo, vse ostale živali pa je oživela.

    Ponoči so zopet tigrovi sovražniki napadali tigrovo vas. Oživljene živali so se zopet spopadle med seboj. V tem boju so sedaj dokončno zmagali tiger in njegovi prijatelji. Tudi zdravilno kačo so na koncu ubili, da ne bi ponovno ozdravila njihovih sovražnikov.

    Tiger je nato ponovno srečal svojo tigrico. Dokončno sta se spoznala. Drugi dan sta odšla na lovišča. Lovila sta prašiče, slone, zebre in žuželke. Pomagali so tudi njihovi prijatelji. Zvečer so se najedli in zaspali. Drugi dan so se naučili plavati. Po celodnevnem plavanju so se odpravili ponovno spat. Tretji dan so lovili gazele, zebre in nabirali liste da so lahko naredili torto. Torto so potem tudi spekli. Tiger je prišel v vas in praznoval skupaj s svojo druščino svoj rojstni dan. Pili so zeliščni sok in jedli torto. Dve leti pozneje se tiger poroči s tigrico in živela sta skupaj srečno do konca svojih dni.