Glasovalna številka: P183

Nina Pergar

BUČA TONKA IN ČAROVNICA BONBONKA NA POTOVANJU

OŠ Bistrica, PŠ Kovor

  1.  

    Za devetimi gorami in vodami je živela čarovnica Bonbonka, ki je imela ljubljenčka bučo. Buči je bilo ime Tonka. Živeli sta v velikem gradu.

    Nekega dne sta se zmenili, da bi šli v Pranik. Bonbonka je rekla, v Pranik se bova peljali z vlakom. Tonka je bila zelo vesela, saj se bo prvič peljala z vlakom. »Bonbonka, kdaj bova šli?« je spraševala Tonka. »Sedaj, samo spakiraj stvari.« ji je odgovorila Bonbonka. Tonka je vzela največji kovček in ga nabasala, da je bil tako debel kot boben. Končno sta odšli na vlak, a ni bilo več voznih kart. Tonka in Bonbonka sta zavpili: »Ne!!! Prosim, dajte naju na vlak!« Takrat pa se je  Bonbonka spomnila, da ima čarobno palico. Potegnila jo je ven: »Tonka, vidiš, lahko bova šli na vlak.« »Super!« je zavpila in se zasmejala s svojimi tremi zobmi. Ko sta pričarali vstopnici, sta šli na vlak. Tonka se je vsedla v prvo vrsto. Bonbonka pa zraven. Videli sta travo in na njej lepe rože in triperesnice. Tonka vidiš med dvajsetimi triperesnicami se skriva ena štiriperesnica. Tako sta prišli v Pranik. V Praniku bosta videli bolikarski avion, ki ima sedem kril in tri motorje. »Prišli sva.« je rekla Tonka. »Poglej tam, tam, to je avion bolikar!« je zaklicala Bonbonka. »Greva do njega.« je rekla Tonka. In že sta bili na avionu bolikarju. Bili sta zelo srečni, da sta šli v Pranik. Ko sta si vse ogledali, sta šli domov.

    Doma sta pili čaj in jedli kikirikovo pecivo. Mogoče še sedaj sedita in pijeta čaj in jesta kikirikovo pecivo, če nista že umrli.