Glasovalna številka: P184

Špela Naglič

HAMBURGERJI V PASJEM HOTELU

OŠ Bistrica, PŠ Kovor

 1.  

  Nekoč je živel gospod, ki je bil kar reven. Ni bilo vedno tako, včasih je bil bogat lastnik pasjega hotela. Potem pa so zlobni hamburgerji prestrašili vse pse, ki so bili v pasjem hotelu. Ko so to izvedeli lastniki teh psov, so ugotovili, da bi bilo bolje, da pse odpeljejo v drug hotel. Tako je ta gospod postal reven.

  Čez nekaj časa se je gospod domislil, da gre vprašat gospo Pametno, če mu lahko pričara kakšne čudežne rokavice, ki bi lahko uničile zlobne hamburgerje. Gospa Pametna pa mu je rekla: »Seveda ti lahko pričaram čudežne rokavice, ampak da jih dobiš, moraš odtrgati hamburgerjevih pet brk, hamburgerjeva oblačila, katerih mora biti natančno pet in še zadnje, hamburgerjeve jedi, ki so masti in sluz. Ampak sluz mora biti rakovalna sluz. Ta sluz osebo naredi zlobno. Zato so hamburgerji sploh postali zlobni. Gospod pa je še nekaj vprašal: »Kje pa je hamburgerjeva jama?« Gospa Pametna mu je rekla: »Hamburgerjeva jama je zelo daleč. Je za tremi gorami. Še prej pa boš moral najti gospoda Elektronskega. Našel ga boš, ko boš rekel 'diamant'. Toda pazi, da se ga ne dotakneš!« Gospod je vprašal, zakaj ga rabi. Ona pa mu je rekla: »Gospoda Elektronskega rabiš zato, da ti da en diamant, s katerim boš lahko vstopil v hamburgerjevo jamo.«

  Gospod je razumel, kar mu je rekla in se je odpravil. Šel je proti hamburgerjevi jami, vendar to ni bilo lahko. Najprej je mislil, da bo hitro čez tri gore, ampak ni bilo tako. Začel je hoditi in hoditi, a počasi so ga že bolele noge in si je odpočil. Malo je zadremal potem pa je šel naprej, ampak ne za dolgo. Začelo se je mračiti. Gospod je poiskal prostor, kjer je prenočil. Zjutraj se je zbudil in si šel poiskat hrano. Rekel si je: » Saj ni nič hrane.« Zato je moral iti poiskat nekoga, da mu bi dal kaj za jesti. Nenadoma se je pojavila gospa Vsesliška in mu rekla: »Jaz ti lahko dam hrano.« Gospod pa je vprašal, če ima kruh in namaz. Gospa mu je odgovorila: »Seveda imam.« Gospod je pojedel, se zahvalil in šel. Takrat pa je zagledal konja Hitrega in ga vprašal, če ga lahko nese na svojem hrbtu. Konj je reke: »Seveda, samo kaj dobim v zameno?« »V zameno boš dobil moje spoštovanj.« je rekel gospod. Zajahal je konja in se močno držal. Kmalu sta prišla do jame. Gospod je začel iskati gospoda Elektronskega. Rekel je: »Diamant.« In res se je prikazal gospod Elekrtonski, ki ga je vprašal, zakaj ga je priklical. On pa mu je odgovoril: »Priklical sem te zato, da mi daš diamant. Gospod Elektronski ga je vprašal, zakaj potrebuje diamant. »Diamant potrebujem zato, da lahko vstopim v hamburgerjevo jamo.« je rekel gospod.Elektronski mu je dal diamant.

  Gospod je dal diamant na vrata jame in vrata so se odprla. Malo je manjkalo pa bi ga vojska hamburgerjev videla. Ampak preden se je prikazala, se je skril za majhno skalo. Ko se je vojska umaknila, je šel do hamburgerjev, ki so spali. Spali so na korenju, paradižniku, solati zelju... Ko je gospod to zagledal, je postal kar lačen. Stopal je in stopal, kar malo preveč glasno. Čez nekaj časa se je eden izmed hamburgerjev prebudil in videl, da je prišel gospod. Hamburger se je počasi splazil do čebul in ga začel obmetavati, tako da je zbudil še ostale. Vsi so šli ven iz jame, razen tistega hamburgerja. Ostala sta samo še onadva. Potiho sta preštela do deset potem pa napadla. Gosod je hamburger čez čas spravil na tla, pod kapnik. Ko je hamburger vstal, se je z glavo butnil ob kapnik. Gospod mu je odtrgal pet brk. Nato je pregledal jamo in našel dva lončka, na enem je pisalo masti na drugem pa rakovalna sluz. Vzel je in šel iskat še zadnjo stvar, oblačila. Vzel je pet oblači, kot je rekla gospa Pametna. Eno je bilo tako, da je bilo celo iz masti, drugo iz solate, tretje iz paradižnikov, četrto iz korenja in zadnje, peto, iz rakovalne sluzi.

  Hitro je šel iz jame in zajahal konja. Odjezdila sta do gospe Pametne. Gospa Pametna je vse skupaj zmešala, preštela do tri, in rokavice so bile narejene. Gospod je vzel rokavice, jih dal na roko in udaril ob tla. Tako so vsi hamburgerji umrli. Sedaj je vrsta izumrla.

  Gospod se je gospe Pametni zahvalil. Naredil je oglas, da so hamburgerji izumrli. Čez tri sekunde je gospod postal spet bogat.