Glasovalna številka: P187

Žan Mladenovski

NOGOMETNA TEKMA

OŠ Bistrica, PŠ Kovor

  1.  

    V tej pravljici nastopajo hudobne čarovnice Bibi, Tika, Rora, Biba, Nila, Ola, Koka, Pira in Ina in nogometaši: Niri, Hitri, Glavko, Enastko, Brco, Podajalec, Brani, Natančni in Najboljši.

    Nekoč so živeli nogometaši in čarovnice, ves čas so se bojevali in vedno so jih čarovnice s svojimi čarovnije premagovale. Nekega dne so nogometaši predlagali: »Igrajmo nogomet.« Vsi so se strinjali.

    Začeli so igrati. Čarovnice so žogo brcnile proti golu. Nogometaši pa so imeli čudežne rokavice. Brani je rekel rokavicam: »Rokavice, obranite!« In rokavice so obranile. Nogometaši so takoj začeli napadti; Podajelec je podal Najboljšemu, Najboljši je streljal in zadel. Potem je napadla čarovnica Koka, ampak jo je Niri spotaknil. To je bil prekršak za enajstmetrovko. Koka je streljala in Brani je obranil. Takoj so začeli napadati, Hitri je tekel in Rora ga je spotaknila. To je bila še ena enajstmetrovka. Enajstko je streljal in: »Gooool!«

    Sodnik je zapiskal konec tekme. Čarovnice so morale za kazen do smrti nositi težke obleke zaradi tega so težko čarale. Nogometaši so lepo živeli do konca svojih dni.