Glasovalna številka: P195

Nuša Rupnik

ČAROBNA OČALA

OŠ Dobravlje

 1.  

  Nekega dne, ko se je deklica Jana  odpravila na  igrišče, je ob pločniku zagledala  očala. Ko jih je hotela pobrati,  je zapihal  veter in jih odpihnil na sredino ceste. Pogledala je levo, nato še desno, previdno stekla ponje in jih odnesla domov.

  Doma  je pokazala mami in razložila kako jih je na poti na igrišče našla.

  Mama ji sicer ni verjela da je vse to res. Naslednji dan je Jana  vzela očala v šolo, čeprav ni slutila, da so čarobna. Seveda je Jana bila deklica, ki pouka ni jemala resno in neredno se pripravljala na šolsko delo. Pri uri matematike so pisali test. Na mizi poleg peresnice so ležala očala. Deklica se je čudila kako dobro piše,  brez strahu. Občutek je imela, da je zelo lahko, enostavno. Naslednji dan kar ne more  verjeti, da je pisala najboljše. Tudi sošolci so kar onemeli. Vsi so se spraševali  kako je to mogoče.

   Ugotovila je da ji  očala pomagajo. Odkar ima očala pred seboj vedno dobi dobro  oceno. Nekega dne pozabi očala doma, a vseeno ji uspe dobiti dobro oceno.

  Ugotovila je, da so ji očala pomagala do razumevanja snovi. Ker je čutila, da jih ne potrebuje več jih je podarila sošolki Neži, ki ima podobne težave kot jih je imela Jana preden je dobila ta očala.

  Jana  je očala podarila Neži za rojstni dan. Bila jih je zelo vesela, še posebno ker ji je Jana zaupala, da imajo čarobno moč.

  Čarobna očala so skrivnost, ki še danes  nekje med nami nekomu pomagajo.