Glasovalna številka: P196

Jan Slokar

ČUDEŽNI PLAŠČ

OŠ Dobravlje

 

  1. Pred davnimi časi je bila vasica Tupatam, ki je imela promenado trgovin. Tam so si vaški ljudje kupovali različne stvari.

    Nekoč je fantič po imenu Tonček v eni izmed trgovin kupil plašč. Na prvi pogled je bil to navaden zlat plašč, ki se je lepo podal na njegova črne hlače. Kmalu je ugotovil, da to pa vendar ni navaden zlat plašč, temveč poseben in  dragocen. Na nedeljsko dopoldne si ga je oblekel in v trenutku je zasijala svetloba. Vedno, ko si ga je oblekel je izginil v svetlobi, ampak to se je zgodilo le enkrat na dan. V tistem trenutku je postal superjunak, kateri se je bojeval s pošastmi in zlobnimi živalmi.

    Nekega dne je odšel s prijatelji na igrišče igrati nogomet. Bila je napeta in izenačena tekma, njegov zadnji strel je bil odločilen. Tonček je gol zgrešil. Bil je zelo žalosten, zato se je ovil v njegov zlat plašč. Ponovno se je pojavila svetloba in Tonček je v tistem trenutku postal slaven nogometaš. Igral je v ekipi Real Madrida in gole zadeval enega za drugim.

    Tonček si je slekel svoj plašč in vesel vrnil domov. Pozabil je na vse žalostne stvari, ki so se mu tistega dne zgodile. Njegov zlati plašč ga je vedno spremljal, tako v dobrem, kot v slabem. Bil je njegova mala skrivnost.