Glasovalna številka: P197

Teja Furlan

DEŽELA KARAMELE

OŠ Dobravlje

 1.  

  Pred davnimi časi je obstajala dežela »KARAMELE«. V teji deželi je vladala princesa Ela. Celo krono je imela karamele. V teji deželi so bile celo postelje,živali, gozdovi in celo potok iz karamele.

  Ker ni rada hodila v šolo, so ji grozili, da jo bodo žrtvovali lačnemu zmaju, ki bo prišel čez eno leto. Princeska je bila žalostna. To je slišal tudi princ iz sosednjega kraljestva po imenu Henrik. Želel si jo je in ji hotel pomagati. Vsak teden so mu dali ovco iz karamele.

  Leto se je počasi iztekalo in začeli so razmišljati koga naj žrtvujejo zmaju namesto princeske. Med pogovorom so se vneli prepiri. Elin oče je predlagal naj bi žrebali. Na žalost je žreb določi Elo. Henrik se pripravil na boj z zmajem, da bo rešil princesko.

  In prišel je dan bojevanja. Pogumni Henrik je premagal zmaja. Princeska je bila rešena. V deželi KARAMELE se je vse spremenilo. Začele so se priprave na srečni dogodek, saj se bosta Ela in Henrik poročila in zaživela srečno življenje v lepi deželi.

  Na dan poroke so vsi rajali, jedli in se lepo imeli do jutranjih ur. Od takrat naprej ima tudi princ krono iz karamele.

  Svatje so vsi ponosni nad princem vzklikali: »Tisti ki dobro naredi naj se ne hvali, tistemu, ki je dobro storjeno naj spregovori. »

  Čas je tekel kot reka v strugi, karamele pa ni zmanjkalo.