Glasovalna številka: P198

Nika

MOJ GOVOREČI DELFIN

OŠ Dobravlje

 1.  

  Šli smo na morje. Ko smo prispeli, sem se šla kopat. Naenkrat je prišel iz vode rep, glava in potem še trup. Videla sem, da je govoreči delfin.

  Delfin me je povabil pod morsko gladino. Dihala sem pod vodo. Šla sva do kraljestva morskih deklic. Kraljestvo morskih deklic je bilo veličastno. Povsod so bili biseri in dragulji. Morskih deklic in morskih dečkov je bilo ogromno. Imeli so tudi veličastno palačo. Kraljica mi je dala verižico iz morskih kristalov. Kralj pa prstan iz morskih diamantov. Kralj in kraljica sta me povabila na kraljevsko čajanko. Po čajanki smo šli na vrh kraljevskega stolpa. Gledala sem čez morski daljnogled, ki je bil iz alg in peska. Ko smo  končali gledat skozi daljnogled, smo šli na kraljevski ples. Midva z delfinom sva bila tam eno uro. Pozdravili smo se in šla naprej. Šla sva do otoka, ki je imel palme, školjke…in tudi zaklad. Delfin je imel s sabo zemljevid in lopato. Prosil me je naj iščem zaklad. Nisem ga našla, zato me je peljal na obala, ker je bil čas kosila. Poslovila sva se in zmenila, da se naslednji dan vidiva.

   Ko sem se zbudila sem pojedla zajtrk in nestrpno počakala kosilo. Po kosilu sem šla spet k morju. Tam me je že čakal delfin. Peljal me je na otok. Tam sem iskala zaklad v katerem je napoj. Delfin je vzel napoj in izginil.

  Na večernem sprehodu ob obali sem zagledala človeka v morju, ki se je kopal. Poklical me je in se predstavil. Povedal mi je, da mu napoj pomaga, da se po dnevi spremeni v delfina, zvečer  pa v človeka.

  Naslednji dan sva se spet srečala in tako preživljala počitnice.

  Obljubila sem mu, da ga bom vsako leto obiskala in mu pomagala iskati zaklad.