Glasovalna številka: P202

Sara Valič

POČITNICE

OŠ Dobravlje

  1.  

    Poletje je moj najljubši letni čas. To pa zato, ker se takrat začnejo poletne počitnice. Zjutraj lahko več spim, zvečer sem  več časa pokonci in zato imam tudi več časa za igro s prijatelji. Najbolj pa se veselim morja. Če bi bilo po  moje, bi imeli vsak mesec  en teden počitnic. Ker pa žal ni tako, lahko o tem samo sanjam.  

    Moje sanjske počitnice so, da bi živela ob morju kjer bi se vsak dan kopala, se potapljala in nabirala školjke. Zidala bi velikanske peščene gradove, ki bi jih olepšala z školjkami,kamenčki in pisanimi rožicami. Z ladjico bi se vozila na odprto morje, občudovala poskočne delfine in lovila ribe. Za kosilo bi jedla samo moje najljubše jedi : pico, špagete, kalamare, ribe, ocvrt krompir, paradižnikovo solato s kumaricami in podobno. Včasih bi pojedla  tudi kakšno juho. Po kosilu bi počivala v senci v viseči mreži in srkala hladno limonado. Popoldne bi kolesarila ali pa bi se vozila z rolerji. Zvečer bi se dobile s prijateljicami in skupaj odšle na sladoled ali v kino. Opazovale bi sončni zahod in sanjarile. V majhnih trgovinicah bi si kupila razne obeske, ogrlice in spominke.

    Medtem ko to pišem, zunaj močno dežuje. Ooo, kako pogrešam poletje!

    Upam, da se mi bodo te sanje uresničile, saj pregovor pravi: » VSE SE TI LAHKO URESNIČI, VENDAR MORAŠ TUDI KAJ NAREDITI ZA TO ! »