Glasovalna številka: P205

Bor N. Nosan

ŠTIRJE JUNAKI

OŠ Dobravlje

 1.  

  Živeli so štirje nenavadni prijatelji z močmi živali imenovali so se TIRAN z močmi tigra, SEJA bila je edina punca in je imela moč sokola, GAON z močmi geparda je bil zelo hiter, glaven pa je bil PARO z močmi pitona. Bil je izjemno močan.

  Bili so prijazni, a imeli so sovražnike, z živalskimi močmi, dva z močjo volka in dva z močjo kojota.

  V večini dvobojev so zmagali kojoti in volki. Imeli so zmeraj več ozemlja in moči. Tiran, Seja, Gaon in Paro se niso vdali in kar naprej napadali. Zaradi tega so jim volkovi in kojoti napovedali vojno, kar ni bilo dobro, saj bi si pridobili veliko več ozemlja. Zato so prijatelji začeli izboljševati svoje moči tako, da so se preobrazili v žival, kar pa je bilo zelo

  težko. Zato so morali veliko vaditi. Prvemu je uspelo Gaonu in bil je veliko bolj močan. Potem je uspelo še Seji in Parou. Tiranu ni uspelo, mogoče zaradi tega, ker je bil najmlajši. Volkovi in kojoti so že napadli in prijatelji so morali braniti svoje ozemlje, kar jim sedaj ni bilo težko. Gaon je hitro pokončal prvega kojota, a ga je drugi napadel in ga hudo poškodoval. Zato se ni mogel več dvobojevati. Pako se je razjezil, se spremenil v pitona in ubil oba volka, a ga je isti kojot napadel in ubil. Seja je preživela saj ji je uspelo odleteti stran, ostal je samo še Tiran, ki ga je bilo tako strah, da se mu ni uspelo zbrati, a se je vseeno spremenil in pokončal kojota. Ostali so živi samo on, Seja in Garon, ki sta bila poškodovana. Pako pa je na žalost umrl, a oni so postali junaki.

  Taka je zgodba o štirih junakih.