Pomembno je sodelovati – že res, toda pomembno je tudi vzpodbujati in predvsem nagraditi trud vsakega posameznika, sploh kadar gre za otroke. Kajti živimo v času, ko je na voljo toliko raznovrstne zabave, seveda le redko povezane s pisano besedo, zatorej je še toliko pomembneje mladim avtorjem podati potrebno priznanje.

Če bi bilo v naši moči, bi lastne knjige in slikanice dobili prav vsi sodelujoči, ne samo avtorji nagrajenih besedil, a je to, žal, nemogoče. Lahko pa prispevke, ki sodelujejo na literarnem natečaju Z domišljijo na potep, tudi to pot strnemo v knjižno obliko, da ne ostane le pri lepih besedah – zapisanih ali izrečenih.

Zato bomo tudi v šolskem letu 2015/2016 poskrbeli za vse sodelujoče prispevke (razen nagrajenih), in sicer na dva načina:

 

1.             VELIKA PRAVLJIČNA KNJIGA:

V Pravljični knjigi (več delov) so zbrani vsi prispevki, ki so sodelovali na natečaju. V posamezni knjigi so objavljeni le prispevki ene šole (razen izjemoma, če šola na natečaju sodeluje z manj prispevki, kot bi jih bilo potrebno za knjižno obliko; v tem primeru se v eni knjigi združi prispevke več šol).

Pravljično knjigo (A5 format, brezlesni papir), katere redna cena je 20,82 evrov, je v tej ponudbi, ki velja do vključno 15. decembra 2015 in je namenjena sodelujočim avtorjem, mentorjem in matičnim šolam, mogoče naročiti s 40% popustom, torej po ceni 12,49 evrov.

 

2.             INDIVIDUALNA KNJIGA ALI SLIKANICA:

Ob bližajočem se zaključku koledarskega leta je lastna knjiga vsekakor lepo darilo, zato smo se odločili, da avtorjem, ki so sodelovali na literarnem natečaju ZDNP 2015/2016, a niso bili med nagrajenimi, zopet ponudimo tudi možnosti izdelave njihove knjige ali slikanice na podlagi besedila, s katerim so sodelovali na natečaju, in sicer:0

a.   SAMOSTOJNA KNJIGA – predmetna stopnja:

Izdelava lastne knjige (A5 format, ČB, brezlesni papir, trde platnice) je mogoča za besedila, ki vsebujejo vsaj 14.000 znakov (s presledki – približno 2,5 strani A4).

V osnovnem paketu so 3 (trije) izvodi knjige, seveda pa je mogoče naročiti tudi večje število. Cena osnovnega paketa je 28,00 evrov, doplačilo za vsak nadaljnji izvod pa je 7 evrov.

Naslovnica knjige: lahko jo posreduje tudi avtor (na papirju ali po e-pošti v JPEG formatu 300 dpi), vendar ob naročilu oziroma najkasneje do 15. decembra 2015, sicer bo izdelana pri nas.

b.   SAMOSTOJNA SLIKANICA – razredna stopnja:

Ponudba za izdelava lastne slikanice (18 x 25 cm, barvna notranjost, trde platnice) velja za avtorje pravljic, ki bodo svoje besedilo ilustrirali sami, in sicer z 6 (šestimi) ali 8 (osmimi) ilustracijami na belem ozadju in na formatu A4 ležeče, le-te pa morajo biti v papirni obliki ali v JPEG formatu (300 dpi) posredovane hkrati z naročilom, najkasneje do 15. decembra 2013.

V osnovnem paketu so 3 (trije) izvodi slikanice, seveda pa je mogoče naročiti tudi večje število. Cena osnovnega paketa je 32,00 evrov, doplačilo za vsak nadaljnji izvod pa je 8 evrov.

 

OPOZORILO: Knjige pod točko 2. niso namenjene prosti prodaji, temveč izključno za potrebe avtorjev oziroma matičnih osnovnih šol.

 

Izpolnjeno naročilnico, ki se nahaja na dnu te objave, pošljite na naš naslov: Smar-team, Bevke 93, 1358 Log pri Brezovici, naročila (z vsemi prilogami, če gre za naročilo pod točko 3) pa nam lahko posredujete tudi v elektronski obliki, na naslov smar-team@amis.net.

 

NAČIN PLAČILA:

za pravne osebe: 15 dni oziroma po dogovoru

za fizične osebe: po povzetju (stroški poštnine po ceniku Pošte Slovenija) oziroma po predračunu (stroški poštnine 1 evro).

 

Za vsa morebitna pojasnila smo vam na voljo na tel. 01/756 98 62 ali na zgoraj navedenem elektronskem naslovu.

Za lažjo predstavo, kako individualne knjige izgledajo, si oglejte spodnji sliki: