Glasovalna številka: PR102

Klara Lina Roter

ŽIVLJENJE DRUGJE

OŠ Petrovče

 

 

Bili smo sredi počitnic. Življenje se mi je obrnilo na glavo, očka je spet zamenjal službo, kar pomeni, da se bomo preselili, odšla bom v novo šolo, skratka: čista groza. In res, zjutraj smo začeli pakirati in odpravili smo se do nove hiše. Malo sem odšla po ulici in spoznala sem kar nekaj otrok moje starosti. Počitnice so se zaključile in sledil je prvi dan na novi šoli.

Ker sem bila novinka v 9. Razredu, sem mislila, da me ne bodo sprejeli dobro. Ampak bilo je pravo nasprotje. Vsi so se hoteli družiti z mano. V razredu pa sem se morala predstaviti: »Sem Lana in stara sem 14 let. Treniram plezanje. Pred kratkim sem se preselila z očetom in dvema sestrama v Koper. Prej sem živela v Celju.« Po šoli so me povabili na pijačo. Njihovo vabilo sem sprejela in potem, ko smo odšli, se je zgodilo nekaj nepričakovanega. Tam sem spoznala sošolca Nika. Potem sva se vsak dan malce pogovarjala v šoli, enkrat pa me je povabil k sebi domov. Od takrat sem k njemu prihajala zelo pogosto. Po šolskem radiu so nek ponedeljek povedali, da bo v petek šolski ples. Razložili so mi, da je udeležba nujna, če želiš biti kul. Razmišljala sem, ali naj grem ali ne. Potem pa me je ravno Nik vprašal, ali grem na ta ples. Posvetovala sem se s sošolkami in vse so rekle, da naj grem, saj bo res odlično, poleg tega pa bo tam tudi Nik. In res sem odšla. Tam smo se zabavali, potem pa je šel Nik na hodnik. Čez kakšno minutko pa je na hodnik odšla še Ana. Nazaj sta prišla skupaj, držala sta se za roke. Takrat sem se zlomila. Hotela sem zbežati iz šole, a so me prijateljice skušale pomiriti. Vseeno sem odšla dve uri pred zaključkom zabave. Doma sem se zaklenila v sobo ter skušala zaspati. Naslednje jutro je bila sobota, imela sem trening. Na poti do tja sem srečala Ano in Nika, ki sta se ravno odpravljala v kino. Niti pozdravila me nista. Po treningu sem videla, da mi je napisal sporočilo, da sta z Ano le prijatelja. Ampak meni se je zdelo zelo čudno.

V ponedeljek v šoli se je pri slovenščini, biologiji ter fiziki usedel k meni. Z Ano se sploh ni več družil. Jaz pa sem na koncu šolskega leta imela fanta, Nika Moguja.