Glasovalna številka: PR190

Katarina Vidovič

SARA

OŠ Kidričevo

 

Živela je deklica po imenu Sara. Živela je popolnoma sama brez staršev. Ne, starši ji niso umrli, ampak je odšla, saj so jo ves čas pretepali.

Bila je stara komaj pet let, ko je odšla od doma. Ko je hodila v deveti razred osnovne šole, je nekega dne zapadla v droge in alkohol.

Nekega večera se je Sara spomnila, kako sta jo mama in ata pretepla, ko je bila stara komaj štiri leta. Zlomila sta ji roko. Ko je živela pri mami in očetu, je vsako noč spala na podstrešju in ni imela niti postelje. Tudi hrano je dobila le iz pločevinke, in sicer koruzo. Ko ju je prosila za drugačno hrano, je bila močno pretepena. Starša je nikoli nista spustila iz hiše. Sara je izvedela, da sta njena starša ubila sosedo Rozi. Njeno truplo sta odnesla na smetišče in ga zakopala globoko med smeti.

Vsak večer je hodila v skoraj porušeno stavbo in se tam sestajala s svojimi prijatelji. Nekateri so prinesli droge, drugi pa so jih kupili. Ko je nekega večera hodila proti domu, je videla letak, ki je ležal na tleh. Na njem je pisalo, da se išče teta Rozi. Sari se je zdelo vse zelo čudno, saj je soseda bila mrtva že nekaj let. Ta zgodba se je že dolgo vlekla po časopisih, a nihče, razen Sare, njene mame in očeta, ni poznal resnice.

Nekega dne si je Sara vbrizgala prevelik odmerek droge. Obnašala se je zelo čudno. Ko se je zunaj stemnilo, je odšla v banko. Vstopila je in rekla, da morajo takoj odložiti denar v vrečo. Če ne, se bo njihovo življenje v trenutku izteklo. Ženska ji ni hotela dati denarja, zato je stopila do nje in jo prijela za vrat, dokler ni ta po nekaj sekundah padla na tla.

Zjutraj je po televiziji videla, da je ubila lastno mamo, a bilo ji je popolnoma vseeno. Denar, ki ga je ukradla, je porabila za najdražjo drogo. Ko jo je zaužila, se zjutraj ni zbudila. Soseda jo je šla iskat, saj je opazila, da še ni budna. Soseda je videla, da so bila vrata odprta. Vstopila je in videla moškega, ki je hotel ubiti Saro. Takoj je videla, da je to Sarin oče. Hitro je poklicala policijo. Odpeljali so ga. Ostal je v zaporu zaradi poskusa umora. Saro so odpeljali v bolnišnico. Njeno stanje se je iz dneva v dan poslabševalo. Soseda jo je vsak dan prišla obiskat. Sara je še vedno bila v komi.

Čez nekaj mesecev pa se je le prebudila. Po nekaj dnevih so jo spustili domov. Ni imela kje živeti, zato je spala na klopci. A nekoč je soseda prišla mimo in jo povabila živet k sebi. Soseda je Sari razložila, da je njena babica. Sara se je najprej vprašala, ali želi živeti pri njej. A izkazalo se je, da je babica pravo nasprotje mame.

Skupaj sta še dolgo živeli in Sara se je odločila, da bo odšla na zdravljenje zaradi drog. Hitro se je vrnila. Izvedela je, da ima babica raka. Sarina babica je hodila na vse možne preiskave, a ji nič ni pomagalo. Po kakšnem tednu je babica umrla. Sara je ostala sama

Sara je ostala sama, a morala je živeti naprej.