Glasovalna številka: P123

Vita Kumer, Rozi Pirman, Jerca Sušec, Lina Jelečević, Lea Mujakić, Teja Plemeniti, Nevla Mešić

SLADKE SANJE

OŠ Martina Krpana Ljubljana

 

Bil je tih, deževen dan. Mali polhec Bili se je dolgočasil. Prosil je mamico, naj mu pove pravljico. Mama mu je prebrala pravljico o lisici. Postajalo je vse bolj temno in mali polhec je zaspal. Sanjal je, da se pelje na oblaku v čudežni svet polhov.

Tam je videl prelepo polhico Mimi, ki je bila princesa čudežne dežele polhov. Takoj, ko jo je zagledal, se je vanjo zaljubil. Ko je zaljubljeno gledal vanjo, se je pred njim pojavila grozna senca. Bil je princesin fant, ki ga je grdo nadrl in mu zagrozil, naj je ne gleda. Ker je bil princesi Bili tudi zelo všeč, se je odločila, da se morata oba polha dvobojevati za njeno srce. Zato sta se mečevala na konjih. Polhek Bili je princesinega fanta spravil dol iz konja in tako je zmagal ter osvojil njeno srce. Princesa je bila tega zelo vesela.

Ker pa je bilo že jutro, je mama polhca Bilija zbudila iz sladkih sanj, saj so ga na igrišču že čakali njegovi prijatelji. Bili je bil zelo razočaran, ker so bile njegove najlepše sanje neresnične. Ves žalosten je odšel na igrišče. Tam je od daleč zagledal svojo princeso iz sanj. Mimi ga je takoj opazila in oba sta se zaljubila na prvi pogled.

Vsak dan sta se skupaj igrala in živela srečno do konca svojih dni.