Glasovalna številka: P171

Kian Hlastec

POZABLJENA ŽOGA

POŠ Jernej

 

Nekoč je živel fant z mamo in očetom. Bil je žalosten, ker ni imel prijateljev.

Neki dan se je igral na travniku. V grmu je zagledal umazano, rdečo žogo. Žogo je odnesel domov, jo očistil in se z njo igral. Zvečer jo je odložil na polico, skočil v posteljo ter zaspal.

Zjutraj se je zbudil. Pogledal je proti polici, toda žoge ni bilo na njej. Začutil je, da ga nekaj žgečka po podplatih. Prestrašil se je in začel kričati. V sobo je vstopila mama in ga vprašala, zakaj tako kriči. Žoga je med tem časom bila spet na polički. Rekel ji je, da se je udaril v prst in da ni nič hudega.

Z žogo sta ostala sama v sobi. Žoga mu je rekla, da mu lahko izpolni tri želje, ker je tako lepo včeraj z njo ravnal. Zaželel si je, da bi bil dober nogometaš in da bi imel psa. Na svojo zadnjo željo pa je pozabil. Tudi žoga je izginila neznano kam. Iskal jo je, a zaman. A naslednji dan jo je le našel v grmu na travniku. Bila je spet žalostna. Vprašal jo je, zakaj je pobegnila in se mu skrila. Povedala mu je, da bo vsak čas z njo konec, da bo počila, ker si ni več nič želel. Izrekel ji je zadnjo željo: »Želim si, da bi vedno ostala z menoj«.  Žoga je poskočila od veselja.

Tudi fantovo veselje je  bilo popolno. Dobil je dva nova prijatelja in osamljenosti od takrat naprej nista več poznala.