Glasovalna številka: P176

Zarja Radmanović

PSIČEK KIKI NA POTEPU

PŠ Višnja Gora, OŠ Stična

 

Nekoč je živel majhen psiček Kiki, ki se je odločil za potep. Hodil je in hodil, dokler ni prišel do parka, kjer je videl veliko zanimivih stvari: vodnjak, klobase, stojnice s čokolado. Najprej je šel do stojnice s čokolado, potem je šel do klobas, ki so bile na vrvici.

V parku je bilo veliko ljudi in eden od njih je psička Kikija ugrabil, odnesel domov in ga zaklenil v kletko.

Psiček Kiki je postal žalosten in strah ga je bilo. Na okno je priletela papiga, ki je videla psička, zaklenjenega v kletki. Okno je bilo odprto in papiga je poletela v hišo ter odklenila kletko. Kiki se ji je zahvalil. Papiga Loki se mu je predstavila in mu predlagala, da zbežita od tod. Ko sta bila na varnem, je Kiki rekel, da pogreša mamico in očeta. Loki mu je odgovoril, da mu ju bo pomagal najti.

Hodila sta in hodila, dokler nista prišla do zavetišča za živali. Zunaj je ležala mačka Maca, ki jima je bila pripravljena pomagati. Šli so v zavetišče, kjer je bilo veliko živali v kletkah. Tam sta bila tudi Kikijeva oče in mama. Kiki je bil presrečen, da ju je videl. Od sreče je stekel k njima, a bila sta zaprta v kletki. Mačka je s kremplji odprla kletko. Kiki je objel mamo in očeta. Hitro so stekli ven. Ko so prišli na varno, so se poslovili. Loki in Maca sta postala Kikijeva najboljša prijatelja.

Ko je Kikijeva družina prišla domov, je bila zunaj tema in čas je bil, da je Kiki šel spat. Ulegel se je v košaro in sladko zaspal.