Glasovalna številka: P192

Luka Kuk

DOMINIK SE BOJI TEME

OŠ Loče

 

Dominik je star sedem let. Hodi v drugi razred. Doma je v Ločah. Ima bratca Nejca in sestrico Ivano. Oče Jan dela v tovarni Unior, mama Liza pa je vzgojiteljica. Nejc je star eno leto. Ivana pa dve leti.

Dominik rad kolesari, se igra z bratcem in sestrico in pomaga očetu Janu pri delu.

Včeraj so šli k teti Jani v Koble. Dominik je za en dan prespal pri teti Jani. Jana je stara štirideset let. Ima sina Jureta, ki hodi v tretji razred. Juretovemu očetu je ime Ivan.

Ivan je zelo prijazen. Jure se zelo rad igra z Dominikom, rad tudi piše domače naloge. Dominik pa tega ne, prav tako tudi ne pleše rad. Dominik in Jure se razlikujeta po tem, da Jure nima rad sladkarij, Dominik pa jih obožuje.

Dominik in Jure sta zelo dobra prijatelja. Skupaj zelo rada igrata nogomet. Ko je bil Dominik na obisku, ga je Jure vprašal: »Kaj bova delala?«

Dominik je pomislil. Kaj če greva barvat. In kaj bova barvala? Pobarvanke. Jure bo pobarval muco. Dominik pa kužka.

Po barvanju sta se šla umit. Ko sta se umila, sta pojedla večerjo in še pogledala svojo najljubšo risanko Tačke na patrulji, potem pa sta šla v posteljo.

Dominika je preplavil strah in začel je jokati. Dominik se namreč boji teme. Jure pa ne, zato ga je začel tolažiti. Jure je Dominiku posodil svojo plišasto igračko, da bi lažje zaspal.

Ko je Jure zaspal, se je Dominik vstal in začel vleči odejo. A Jure jo je držal tako močno, da je  Dominik ni mogel povleči. Potem je odprl vrata in šel na hodnik. Tam je bilo svetlo, gorela je luč. Dominik se je ulegel pred vrata otroške sobe in tako zaspal na hodniku, kjer je bilo svetlo.

Naslednji dan ob 12.00 je Dominik odšel domov. Mami Lizi in očku Janu je povedal, da se boji teme. Mama Liza mu je kupila nočno lučko.

Vsak večer je v njegovi sobi gorela lučka in Dominik je tako lahko mirno spal in od takrat naprej se ni več bal teme.