Glasovalna številka: P209

Zarja Zaplata

ČAROBNE SANJE

OŠ Log-Dragomer

 

Kot veste grejo vsi otroci vsak dan zvečer spat. A le ena punčka ni in ni mogla zaspati. Ime ji je bilo Maja, stara je bila devet let in hodila je v četrti razred. Da ni mogla zaspati, je povedala tudi mami in očku. A ona dva sta rekla, da je jutri nov dan in se mora naspati in da bo že enkrat zaspala, če se bo le potrudila. Maja je potem res šla v posteljo in poizkusila zaspati, a ji na žalost ni uspelo. Ko sta bila starša že v postelji, pa se je Maja odtihotapila is sobe, si obula čevlje, bundo in kapo ter odšla ven v temno noč.

Tam je bilo mračno in Maja se je malo ustrašila. Potem pa je na dvorišču na tleh zagledala majhno svetlečo kroglico. Maja ji je sledila in si jo poskusila ogledati, a ji je vedno ušla. Svetleča se bunkica se je premikala sem ter tja, sem ter tja, a le končno se je ustavila. Maja jo je vzela v roke in jih dala pred oči. Bunkica se je nehala svetiti in prikazala se je čisto, čisto majcena vila. Imela je prelepa modra krilca, zeleno oblekico in vijolične čeveljčke. Imela je tudi rjave lase spete v čop. Bila je prelepa in Maja jo je pozdravila. »Živjo«, ji je rekla. Vila jo je odzdravila in jo je povprašala po imenu. Maja ji je povedala, kako ji je ime, koliko je stara in v kateri razred hodi. Potem pa je vila še povedala, da se je izgubila, ko je šla po čarobni prah na travnik. Maja ji je nato odgovorila, da ji lahko pomaga. Vilo je vodila po potki iz kamenčkov po cestici, čez potok in skozi skrivni prehod. Končno sta prišli do travnika, kjer sta se poslovili. A še pred tem ji je vila rekla: »Ker si mi pomagala, ti lahko izpolnim eno željo«. Maja je rekla, da si želi, da bi vsi na svetu bili med seboj prijatelji in se ne bi kregali.

Ko ji je vila izpolnila željo, sta odšli vsaka svojo pot. Maja je šla domov, vila pa na travnik nabirat čarobni prah. Ko je Maja prišla domov se je slekla, oblekla v pižamo, šla v posteljo in sladko zaspala.

Naslednji dan pa je ugotovila, da so bile to le njene sanje! A ko je šla v šolo, je tam postala najboljša prijateljica spunčko, ki sta se prej zelo velikokrat sprli in se kregali! Takrat pa se je Maja vprašala, če so tisto res bile le njene sanje.