Glasovalna številka: P243

Gea Palir, Jana Sluga

PRIJATELJSTVO JE ČAROBNO

OŠ Mladika Ptuj

 

V mestu Rostin ni bilo ravno živahno. Anja je gledala skozi okno. Ja, to je bila Anja Hendon, dekle z rjavimi lasmi in temno poltjo. Iz sna jo je zbudila glasna troblja. pred blokom je parkiral avto, ki ga še nikoli ni videla. Iz njega je stopilo dekle s svetlimi lasmi in bledo poltjo. Ime ji je bilo Pia, Pia Lord. Pia ni nikoli poznala svojih staršev, zato so jo klicali Čudna.

Anja tisto noč ni mogla spati. Šla je v kuhinjo, da bi nekaj spila in opazila Pio pri oknu.Postali sta prijateljici. Nekega dne sta se odločili, da pojdeta v park. Naenkrat je v duplu zasvetilo. Iz drevesa sta padla dva majhna SAMOROGA, podobna kepici. Deklici sta ju prijeli za dlako in sločili v svetleč vrtinec.

»Vau!« se je začudila Anja, kosta pristali v mali deželi, polnih letečih kepic. Vsaka živalca je nosila svoj amulet.

»Bip ip bip bim«, se je oglasil SAMOROG. »Kaj praviš? Ime ti je Pinki in rada bi bila Anjina?« Potem je drugi SAMOROG rekel: »Inci cinci blip«. To je pomenilo ime mi je Flor in rada bi bila Piina.

  Naenkrat se je pojavil škrlaten oblaček dima. Vsi puhki so se razbežali. Anja in Pia sta prestrašeni zrli v nebo. Iz oblaka je stopila zlobna črna postava. Pia je začela bežati, a bilo je že prepozno. Zlobna postava je stopila na tla. Anaj in Pia sta zakričali. Postava je izginila v gozd, kamor so se zatekle živali.

  Iz gozda se je vrnila z MUCO v roki i izginila v nebo. Anja in Pia sta se odločili, da ji pomagata. »Kako pa prideva do tja?« se je vprašala Anja.

»Hudičev jarek,« je zamrmrala Pia.

  Pokazala je na tablo, ki je kazala v temen gozd. Stopili sta v gozd in se pri priči odpravili v jarek. Plazili sta po lepljivih, mokrih tleh.  Muhe so brenčale nad njunima glavama. Prišli sta do razpotja. Anja je vprašala Pio:« Pia, kam pa zdaj?« Pia je odgovorila:« Kar po sredini.«

Prišli sta  do temnega gradu. Stekli sta do gradu in zaslišali »Minitin tin tin tin.« To je pomenilo rešite me, na pomoč.

Splazili sta se v grad in zagledali MUCO brez čarobnega amuleta. Osvobodili sta MUCO in se odpravili iskat njen amulet. MUCA je slabela. Deklici sta iskali hitreje. FLOR in PINKI sta našla amulet. Bil je v začarani skrinji. Odprli sta jo in ga vzeli ven. Črna postava se je vrnila. Deklici sta se borili, med tem pa sta FLOR in PINKI odleteli z amuletom. Pia je pograbila MUCO in stekla skozi vrata. Anja je postavo spotaknila in sledila Pii. Ko je prišla na svetlo, je zbežala do drugih puhastih kepic. MUCA je že letela, Pia pa je čakala Anjo.

»Kako pa nazaj domov;« je vprašala Pia, ko sta se srečali. »Ne greva še domov,« je odgovorila  Anja, »premagati morava postavo.« Pia je šla po SAMOROGA in se spotaknila. Pod listjem, na katerega je padla, je bila majhna skrinjica. Na njej je pisalo: Vame lahko daš vse. Anja si je zamislila super rešitev. ko se je postava vrnila v gozd, je padla v nastavljeno skrinjico. Posrkalo jo je. SAMOROGA sta se objela. med njima je nastal svetleč vrtinec. Deklici sta prijeli SAMOROGA in skočili vanj. Spet sta se pojavili v parku. Odšli sta domov.

» V kateri sobi si doma?« je Anja vprašala Pio. »113!« je odgovorila Pia. Odločili sta se, da bo Anja še nekaj časa ostala v Piini sobi.

Za vedno sta ostali NAJBOLJŠI PRIJATELJICI.