Glasovalna številka: P253

Tia Križan

ČAROBNE SANJE

OŠ Mladika Ptuj

 

Nekoč so na ogromni njivi rastli mali klobučki. To niso bili navadni klobučki, bili so čarobni  klobučki. Živeli  so z mamico klobukom in atijem klobukom.

Lepega poletnega jutra so se klobučki odločili, da odpotujejo v sanje deklice Lili. Prišli so ravno, ko je mamica Lili brala zgodbo o zaspanih medvedkih. Ko je mamica ugasnila luč, in ko je Lili zaspala, so klobučki odšli v Lilijine sanje. Lili je začela sanjati, kako se je lepega sončnega dne zbudila z mamico in atijem. Skupaj so se peljali na najlepšo njivo, kjer so rastli čarobni klobučki. Lili je vesela skočila s traktorja in poskočila med klobučke. Klobuček s štiri peresno deteljico ji je rekel, da lahko utrga koliko čarobnih klobučkov želi. Lili se je zahvalila in nabrala klobučke. Po poti k traktorju se je Lili pogovarjala s klobučki in jih spraševala, zakaj so čarobni in od kod prihajajo. Ko je Lili prišla domov, je en klobuk dala bratu, enega mamici, enega babici, enega atiju, enega dedku in enega sebi. Vsi so se ji zahvalili in vsi so bili zelo veseli.

 

Vsem je povedala pesmico o majhnem škratu:

»Jaz sem majhen škrat, kuham pa zelo rad, la,la,la,la,la,la,la,

plešem tudi rad,la,la,la,la,la,la,la,la,la,la,la,la,la.«

 

Potem je njen bratec Timi zapel pesmico o zaspani sovici.

»Jaz sem mala sovica,

sovica zaspana,

čez dan spim,

ponoči pa na lov vzletim.

HU,HU,HU,HU,HU,HU,

HU,HU,HU,HU,HU,HU.

 

Vsi so ju  nagradili z bučnim aplavzom. Lili in Timi sta bila zelo vesela. Lili se je zbudila iz čudovitih sanj in opazila, da je le sanjala. Vendar ji je klobuček rekel, da ni sanjala. Lili je svoje sanje povedala atiju in mamici.

Zdaj pa lahko noč, pa en klobuček na pomoč. Pokrij se, zavij se in sladko zaspi.

Pa ne pozabi sanjati.