Glasovalna številka: PR103

Tjaša Bratušek

USODA

OŠ Cirkulane - Zavrč

 

1.Poglavje

 

JULIJANA IN ROMEO

Julijana in Romeo sta se po dolgih letih dopisovanja končno srečala. Julijana je z presrečno objokanim obrazom objela Romea. Romeo jo je objel nazaj. Nista verjela da se to res dogaja. Bila je ljubezen na prvi pogled. Obema so se svetlikale oči.

 

2.poglavje

 

VOJSKA

Julijana in Romeo sta se imela rada. Zgradila sta si hišo. Nekega dne je na vrata hiše potrkala vojska. Iz gledali so strašni. Imeli so črne obleke in obraz so imeli rjav. Rekli so, da bi Romeo moral služit v vojsko. Romea je prijel šok. Njegov obraz je postal bled.  Julijana pa je skoraj padla v nezavest. Romeo ni imel kaj misliti, moral je iti, čeprav je imel zelo drugačne misli.

 

3.Poglavje

 

ROMEO ODHAJA

In res Romeo je  odšel. Odšel je v vojsko. Tam se je vsak dan učil in uril. Julijana ga je z solznimi očmi gledala kako Romeo odhaja. Res ga je imela rada.  Peljala sta se do letališča in se tam poslovila. Julijana je s težkim srcem odšla z letališča.

 

4.Poglavje

 

JULIJANA JE ZMEDENA

Julijana je bila tako žalostna,da je ob zori dobila psihični napad. Bilo ji je težko, ker je izgubila Romea.  Poklicali so rešilca in zjutraj se je zbudila v psihiatrični bolnišnici, zdrava. Zato jo je lahko tudi zapustila. A bila je ena sama težava. Ni se spolnila kdo je Romeo.

 

5. poglavje

 

SANJE

Julijana je utrujena legla v posteljo. Bila je zmedena, saj je vedela, da nekaj ne ve, a ni vedela točno kaj.

Zaspala in ponoči  imela čudne sanje. Sanjala je o moškem po imenu  Romeo, kateri je odšel v vojno in v njej tudi umrl. Zelo se je boril, a mu ni uspelo. Teh sanj ni pozabila, bila je zmedena. Zjutraj  se sanj sploh ni spomnila ali kdo je Romeo in ali ta sploh obstaja.

 

 

6.poglavje

 

SPOMIN SE JE VRNIL

Julijani so se te sanje ponavljale. Sanje v katerih je videla Romea. Nekega jutra je dobila čuden občutek in v njej se je nekaj prebujalo nekaj lepega, nekaj čudovitega. Spomnila se je kdo je Romeo in spomnila se je, da ga ljubi in močno pogreša. Hitela ga je iskat, a žal se njeno iskanje ni uresničilo. Vedela je, da se še ni vrnil iz vojske. Čakala in čakala ga je in čakala, a ga ni bilo. Ni hotela obupati, a je prišel dan, ko ga ni več čakala. Na Romea, saj ni vedela ali  je še živ.

 

7. poglavje

 

LEONARDO

Julijana je sklenila, da si najde novo ljubezen, da nebo več osamljena. To je bil Leonardo. Leonardo je odraščal v bogati družini, zato je bil zelo inteligenten. A tudi z njim ni imela sreče. Res je, da sta se imela rada. A Julijani je manjkal Romeo. Leonardo ni bil kot Romeo. In tudi z njim je ni bilo sreče. Romeo jo je vsak dan osrečil, Leonardo pa se je ves dan brigal samo za svoje delo.

 

8. poglavje

 

PROMETNA NESREČA

Julijana je Leonardu predlagala, da bi si v kino odšla ogledat kak film. Leonardo se je strinjal. Ko sta se Julijana in Leonardo peljala v kino, sta se zaletela v mestno svetilko. Bil je velik pok. Vsi so samo strmeli v kraj nesreče. Leonardo je umrl Julijana je pa imela hude opekline. Bilo ji je žal in rekla, saj je v vsaki zvezi imela težave. Sklenila je, da nikoli več nebo ljubila.

 

9. poglavje

 

OLNICA

Julijana je spet pristala v bolnici. Ni prenesla občutka, da je ona kriva, da je Leonardo mrtev. V bolnišnici je ostala kakšno leto. Žalovala je iz dneva v dan. Žalovala je tudi doma, dokler se ni zgodilo nekaj čudnega. V njej ostala kakšno leto. Tam je iz dneva v dan žalovala, žalovala je tudi doma. Ampak na enkrat se je zgodilo  nekaj čudnega.

 

10. poglavje

 

ROMEO SE JE VRNIL

Nekdo je potrkal na vrata. Julijana je z težavo odšla pogledat. Ko je odprla vrata, se je pred njo pojavi Romeo. Ni mogla verjeti, da se to res dogaja. Romeo je pristopil do nje in jo poljubil. Ostala sta skupaj, bila sta srečna. Dobila sta hčerko Lizo. Bili so srečna družina za vedno. Saj je to bila usoda, za katero se je vredno potruditi in počakati.