Pomembno je sodelovati – že res, toda pomembno je tudi vzpodbujati in predvsem nagraditi trud vsakega posameznika, sploh kadar gre za otroke. Kajti živimo v času, ko je na voljo toliko raznovrstne zabave, seveda le redko povezane s pisano besedo, zatorej je še toliko pomembneje mladim avtorjem podati potrebno priznanje.

Če bi bilo v naši moči, bi lastne knjige in slikanice dobili prav vsi sodelujoči, ne samo avtorji nagrajenih besedil, a je to, žal, nemogoče. Lahko pa prispevke, ki sodelujejo na literarnem natečaju Z domišljijo na potep, tudi to pot strnemo v knjižno obliko, da ne ostane le pri lepih besedah – zapisanih ali izrečenih.

Zato bomo tudi v šolskem letu 2018/2019 poskrbeli za vse sodelujoče prispevke (razen nagrajenih), in sicer na dva načina:

 

1.             VELIKA PRAVLJIČNA KNJIGA:

V Pravljični knjigi (več delov) so zbrani vsi prispevki, ki so sodelovali na natečaju. V posamezni knjigi so objavljeni le prispevki ene šole (razen izjemoma, če šola na natečaju sodeluje z manj prispevki, kot bi jih bilo potrebno za knjižno obliko; v tem primeru se v eni knjigi združi prispevke več šol).

 

2.             INDIVIDUALNA KNJIGA ALI SLIKANICA:

Lastna knjiga je vsekakor lep spomin in še lepše darilo, zato smo se odločili, da avtorjem, ki bodo sodelovali na literarnem natečaju ZDNP 2018/2019, ne bodo pa med nagrajenimi, zopet ponudimo tudi možnosti izdelave njihove knjige ali slikanice na podlagi besedila, s katerim so sodelovali na natečaju, in sicer:0

a.             SAMOSTOJNA KNJIGA – predmetna stopnja:

Izdelava lastne knjige (A5 format, ČB, brezlesni papir, trde platnice) je mogoča za besedila, ki vsebujejo vsaj 14.000 znakov (s presledki – približno 2,5 strani A4).

V osnovnem paketu so 3 (trije) izvodi knjige, seveda pa je mogoče naročiti tudi večje število. Cena osnovnega paketa bo 30,00 evrov, doplačilo za vsak nadaljnji izvod pa 8 evrov.

Naslovnica knjige: lahko jo posreduje tudi avtor (na papirju ali po e-pošti v JPEG formatu 300 dpi), sicer bo izdelana pri nas.

            b.             SAMOSTOJNA SLIKANICA – razredna stopnja:

Ponudba za izdelava lastne slikanice (18 x 25 cm, barvna notranjost, trde platnice) velja za avtorje pravljic, ki bodo svoje besedilo ilustrirali sami, in sicer s 6 (šestimi) ali 8 (osmimi) ilustracijami na belem ozadju in na formatu A4 ležeče, le-te pa morajo biti v papirni obliki ali v JPEG formatu (300 dpi) posredovane hkrati z naročilom.

V osnovnem paketu so 3 (trije) izvodi slikanice, seveda pa je mogoče naročiti tudi večje število. Cena osnovnega paketa je 35,00 evrov, doplačilo za vsak nadaljnji izvod pa bo 9 evrov.

 

OPOZORILO: Knjige pod točko 2. niso namenjene prosti prodaji, temveč izključno za potrebe avtorjev oziroma matičnih osnovnih šol.

 

 

NAČIN PLAČILA:

za pravne osebe: 15 dni oziroma po dogovoru

za fizične osebe: po povzetju (stroški poštnine po ceniku Pošte Slovenija) oziroma po predračunu (stroški poštnine 1 evro).

 

Za vsa morebitna pojasnila smo vam na voljo na tel. 01/756 98 62 ali na zgoraj navedenem elektronskem naslovu.

Za lažjo predstavo, kako naše knjige izgledajo, pokukajte pod pasico 164