Bevke, 6. november 2018

Dragi naši domišljijci!

Kar nekaj sporočil in klicev, kdaj se bomo podali na letošnji domišljijski potep, smo prejeli, in vem, da vas že pošteno srbijo prsti, da bi se poigrali z besedami in zapisali kaj lepega ... No, tokrat se tudi našemu projektu obeta kar nekaj sprememb.

Najprej, kot ste že sami ugotovili, je spremenjen datum pričetka razpisa, ki je pomaknjen za mesec in še nekaj dni. A brez skrbi, časa za pisanje boste imeli več kot dovolj. Oziroma ... ne, pustimo to zaenkrat še ob strani, naj bo presenečenje.

Nadalje nas čakajo novosti tudi (oziroma predvsem) na vsebinskem delu. Še vedno boste ustvarjali v različnih zahtevnostnih kategorijah, tematika pa bo imela enotno izhodišče: naš domači kraj. Ko smo premišljevali o letošnjih tematikah in si belili glave s tem, kakšno nalogo vam zastaviti, se je v nekem trenutku izkazalo, da se ravno tiste vsebine, ki bi nas morala najbolj navduševati in navdajati s ponosom, še nismo obdelali. Naša dežela je vendar tako čudovita, vsak njen kraj pa nekaj pravljičnega, posebnega, nekaj, zaradi česar smo, kdor smo in kakršni smo. In če o tem ne more nastati zvrhan koš neverjetnih pravljic in zgodb, potem res ne vemo, o čem lahko.

In še ena velikanska sprememba nas čaka: ustvarjali boste lahko tudi skupaj z vašimi najbližjimi, torej s sestrami, brati, starši, starimi starši ... Prav ste prebrali, dodali smo kategorijo DRUŽINA. A tu bo, glede na 'močno podporo', potrebno postoriti malce več - besedilo ne samo zapisati, temveč tudi likovno opremiti.

Podrobna navodila za vseh šest tekmovalnih kategorij (Vrtci, Mentorji, Dijaki, Razredna in Predmetna stopnja ter Družina) boste našli pod spodnjimi pasicami.

Veselimo se vaših prispevkov in vam pošiljamo prijazen domišljijski pozdrav!

Aha, in še, saj veste:

Domišljija je tista čarobna točka, v kateri se konča konec in se prične neskončnost ...

 

Tjaša Zorc Rupnik, koordinatorka projekta ZDNP