Bevke, 8. februar 2020

Dragi domišljijci!

V duhu današnjega kulturnega praznika naj vam najprej zaželimo čim lepši, kulturno obarvan konec tedna, ki mu takoj sledi še en pomemben dogodek: glasovanje za vam najljubšo zgodbo ali pravljico letošnjega domišljijskega potepa. Vse zgodbe (Predmetna stopnja) in pravljice (Razredna stopnja) bodo v ponedeljek, ob 8.00 uri zjutraj objavljene pod spodnjima pasicama RAZREDNA STOPNJA in PREDMETNA STOPNJA - povezavama do posamezne kategorije. Vsak prispevek je opremljen z glasovalno številko (pazite, PR in P pomenita različni kategoriji), ki jo morate vpisati poleg naslova zgodbe oziroma pravljice, za katero glasujete, in, obvezno, tudi imena in priimka avtorja/jev. Seveda morate zapisati tudi svoje podatke, saj lahko vsk glasuje le za ENO pravljico in ENO zgodbo. Podvojene glasovnice bomo izločili!

Vsebina glasovnice je torej sestavljena iz:

1. PODATKOV O GLASOVALCU: Ime, priimek, naslov in PODPIS

2. PODATKOV O ZGODBI ALI PRAVLJICI, ZA KATERO GLASUJETE:

a. GLASOVALNE ŠTEVILKE

b. NASLOVA ZGODBE ALI PRAVLJICE

c. IMENA IN PRIIMKA AVTORJA/JEV.

 

Kako boste oblikovali glasovnico, pa je povsem vaša odločitev: lahko kaj narišete, lahko je prazen, bel list, lahko ... prepustite se domišljiji.

IN ŠE - POMEMBNO: Glasovnic nikar ne pošiljajte kot dopisnice, saj je to precej draga oblika glasovanja, raje jih zberite na kup in jih pošljite skupaj v eni ovojnici.

 

ŠE BESEDA, DVE O GLASOVALNIH PRAVILIH:

1. Trajanje: od ponedeljka, 10. februarja 2020, do srede, 12. februarja 2020.

Upoštevali bomo glasove, ki bodo na pošti oddani vključno od srede, 12. februarja 2020.

2. Geografsko področje glasovanja: Republika Slovenija

3. Glasovanje poteka za naslednje kategorije: Predmetna stopnja, Razredna stopnja.

4. Način oddaje glasov:

Z glasovnico po pošti, ki mora vsebovati:

1. PODATKOV O GLASOVALCU: Ime, priimek, naslov in PODPIS.

2. PODATKOV O ZGODBI ALI PRAVLJICI, ZA KATERO GLASUJETE:

a. GLASOVALNE ŠTEVILKE

b. NASLOVA ZGODBE ALI PRAVLJICE

c. IMENA IN PRIIMKA AVTORJA/JEV.

Glasujete lahko le enkrat v vsaki kategoriji. Podvojene glasove bomo šteli kot neveljavne. Glasovnice pošljite na naš naslov Smar-team, Bevke 93, 1358 Log pri Brezovici. V končnem seštevku bomo upoštevali glasovnice, oddane na pošti do vključno 12. februarja 2020.

Prosimo vas, da pravila v celoti upoštevate.

Seveda smo vam za morebitna pojasnila na voljo na telefonski številki 01/756 98 62 ali na e-naslovu smar-team-zdnp@amis.net.

Rezultati glasovanja bodo na spletni strani objavljeni 18. februarja 2020.

Naj se torej vnovič zapraši in zaiskri ...

Tjaša Zorc Rupnik, koordinatorka projekta ZDNP

 

 

Bevke, 4. november 2019

Glede na vsa sporočila, ste komaj čakali, da se podamo na naš vsakoletni domišljijski potep. Tudi mi, verjemite. Toda ker ste bili v preteklosti tako zelo pridni, še vedno ustvarjamo čudovite slikanice in knjige, ki jih nestrpno čakate, zato se bomo letos, v izogib slabi volji in čakanju, na krilih domišljije potepali drugače, kot ste vajeni.

 Naj kar naštejemo novosti:

1. V kategoriji RAZREDNA STOPNJA se število nagrajenih zgodb in posledično izdanih slikanic izenači s kategorijo Predmetna stopnja, torej na 6. Ker slikanice izhajajo z zamudo zaradi pogojenosti z ilustracijami, smo letos sklenili 'zaposliti' tudi matične šole zmagovalnih avtorjev, in sicer z ilustracijami za izbrane zgodbe - znotraj likovnega krožka ali sorodnih dejavnosti na šoli. Seveda bo posledično število pripadajočih izvodov višje za vse sodelujoče likovne ustvarjalce. Natančna navodila bomo šolam posredovali, ko bo znano, katera besedila so zmagovalna.

2. V kategoriji VRTCI bodo imeli mladi avtorji (in, se razume, njihovi mentorji oz. mentorice) malce več dela, saj bodo odslej zgodbice skupinske, ravno tako pa bodo morale biti tudi likovno opremljene, kot sledi iz objavljenih navodil v razpisnem besedilu.

3. Ker se je v kategoriji MENTORICE nabral kar zajeten kupček zgodb, ki še čakajo na objavo, bo v tem šolskem letu kategorija mirovala, naslednje letopa bomo zopet zavihali rokave, kot se spodobi.

V kategorijah DIJAKI, PREDMETNA STOPNJA in DRUŽINA pa sprememb, razen časovnega okvirja, ni.

Podrobna navodila za vseh pet tekmovalnih kategorij (Vrtci, Dijaki, Razredna in Predmetna stopnja ter Družina) boste našli pod spodnjimi pasicami. Veselimo se vaših prispevkov in vam pošiljamo prijazen domišljijski pozdrav!

Aha, in še, saj veste:

Domišljija je tista čarobna točka, v kateri se konča konec in se prične neskončnost ...

Tjaša Zorc Rupnik, koordinatorka projekta ZDNP

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

TONIN 1    TONIN 2    TONIN 3