Otroci so ustvarjalni. In njihova domišljija je brezmejna. Zakaj jim potemtakem ne bi omogočili, da to ustvarjalnost tudi ... uresničijo. V obliki ČISTO PRAVE in ZARESNE slikanice.

Si predstavljate ponos in veselje Vašega otroka, ko bi v rokah podržal lastno slikanico? Skorajda ni besed, s katerimi bi se dalo opisati ta nepozabni trenutek.

A zdi se zapleteno, kajne? Že misel na to, kako se izdelave slikanice lotiti, utegne biti sama po sebi strašljiva. Vendar je v resnici zelo preprosto. Kajti pripravili smo različne načine, s katerimi Vam želimo kar najbolj olajšati delo, pomagati vzbuditi v otroku tisto nepozabno in neopisljivo veselje, in sicer:

1. OTROK JE AVTOR BESEDILA IN ILUSTRACIJ

2. OTROK ZAPIŠE ZGODBO S POMOČJO ŽE PRIPRAVLJENIH ILUSTRACIJ

3. V ŽE IZDELANI SLIKANICI OTROK NASTOPI KOT GLAVNI JUNAK

Naj, preden Vas povabimo, da si ogledate, kaj vse lepega smo pripravili, ovržemo še zadnjo skrb - CENO. Izdelava otrokove prve slikanice Vas namreč ne bo olajšala za 'velike denarce', kot ste verjetno pomislili; en izvod slikanice v kateri koli od ponujenih izvedb stane 14,90 evrov, če jih naročite več, pa se seveda cena še zniža. Natanlna navodila, kako oddati naročilo, in cenik se nahajajo na dnu strani.

 

1. OTROK JE AVTOR BESEDILA IN ILUSTRACIJ

Otrok napiše pravljico in nariše ilustracije, starši označite, kam sodi katera ilustracija, mi pa poskrbimo, da iz tega nastane ČISTO PRAVA SLIKANICA.

PRIPRAVA BESEDILA: Zgodbico nam, prosimo, posredujte v word obliki. Z vrstičnimi presledki označite prehod na novo stran, s številkami pa ilustracijo, ki naj bo v posameznem delu uporabljena.

PRIPRAVA ILUSTRACIJ: Ilustracij mora biti parno število, a največ 10. Priporočamo, da so narisane na A4 formatu in na tršem, vsaj 150 gramskem papirju. Tehnika risanja je lahko poljubna. Prosimo, določite tudi ilustracijo, ki naj bo uporabljena na naslovnici.

Primer naslovnice z otrokovo ilustracijo:

Primer notranjosti slikanice z otrokovo ilustracijo:

Na naš naslov Smar-team, Bevke 93, 1358 Log pri Brezovici nam lahko pošljete original ilustracije, lahko pa jih skenirate sami (na 300 dpi) in nam jih posredujete v e-obliki (PDF ali JPEG) na naslov smar-team@amis.net.

 

 

2. OTROK ZAPIŠE ZGODBO S POMOČJO ŽE PRIPRAVLJENIH ILUSTRACIJ

Izbirate lahko med 9 (devetimi) kompleti ilustracij. Vzorce izbranega motiva shranite na svoj računalnik (z desno tipko kliknite na posamični vzorec in ga z ukazom 'shrani kot/save as' shranite). Za lažjo predstavo, kako bo slikanica izgledala, predlagamo, da vzorce natisnete in nanje napišete zgodbico ali prilepite izrezane dele natisnjenega besedila.

Kako naj bi slikanica izgledala, nam posredujte bodisi v zgoraj opisani obliki, vendar priložite tudi besedilo v word zapisu, ali pa nam posredujte zgolj zgodbo v word zapisu ter odstavke označite s številko ilustracije in šifro motiva. Izberite tudi ilustracijo, ki jo želite umestiti na naslovnico.

Slikanica je lahko tudi kombinacija posameznih vzorcev različnih motivov. Ilustracije, predstavljene v kompletih, si sledijo v naključnem vrstem redu - pravega določite vi.

 

MOTIV A

Naslovnica:

Izgled notranjosti:

Ilustracije v kompletu MOTIVA A:

 

MOTIV B

Naslovnica:

Izgled notranjosti:

Ilustracije:

 

MOTIV C

Naslovnica:

Izgled notranjosti:

Ilustracije:

 

MOTIV D

Naslovnica:

Izgled notranjosti:

Ilustracije:

 

MOTIV E

Naslovnica:

Izgled notranjosti:

Ilustracije:

 

MOTIV F

Naslovnica:

Izgled notranjosti:

Ilustracije:

 

 

MOTIV G

Naslovnica:

Izgled notranjosti:

Ilustracije:

 

MOTIV H

Naslovnica:

Izgled notranjosti:

Ilustracije:

,

MOTIV I

Naslovnica:

Izgled notranjosti:

Ilustracije:

 

3. V ŽE IZDELANI SLIKANICI OTROK NASTOPI KOT GLAVNI JUNAK

Pripravili smo 2 (dve) pravljici avtorice Maše Modic, v katerih lahko Vaš deček ali deklica nastopita kot glavna junaka. Ob naročilu nam preprosto posredujte otrokovo ime in izbrano pravljico, mi pa bomo poskrbeli, da bo postal glavni junak le-te.

ZA DEČKE:

Maša Modic, Mihec in božična dogodivščina

Rdeče in oranžno obarvani predeli označujejo, kje vse se pojavlja otrokovo ime, torej kje bo nadomeščeno z imenom Vašega otroka. Ob naročilu lahko izbirate tudi barvo las glavnega junaka ter omenite kakšno značilnost: pegice, očala ...

POZOR: V zgodbici se pojavljata tudi imeni staršev, zato prosimo, ob naročilu vpišite še slednji.

 

ZA DEKLICE:

Maša Modic, Aja rada nagaja

Rdeče obarvani predeli označujejo, kje vse se pojavlja otrokovo ime, torej kje bo nadomeščeno z imenom Vašega otroka. Ob naročilu lahko izbirate tudi barvo las glavnega junaka ter omenite kakšno značilnost: pegice, očala ...

 

 

 

A. CENIK:

1.        Izdelava slikanice; v ceno so všteti prelom, grafično oblikovanje naslovnice in notranjosti po predloženih ilustracijah, tisk in knjigoveška zaključna dela:

            1 izvod                                                          14,90 EUR

            3 izvodi                                                         39,90 EUR

            5 izvodov                                                      60,90 EUR

            10 izvodov                                                    115,00 EUR

            20 izvodov                                                   209,90 EUR

Za višje naklade oziroma obseg Vam bomo na podlagi povpraševanja, ki nam ga lahko posredujete na e-naslov smar-team@amis.net, poslali pisno ponudbo.

 

B. OSNOVNI TEHNIČNI PODATKI O IZDELAVI SLIKANIC:

1. Papir:             EOS, 90 g, voluminoznost 2/0, svetlo peščene barve:

2. Format:          18,5 cm x 25 cm

3. Vezava:         Italijanska vezava – sredinsko šivano

4. Platnice:        Trde, sijaj plastificirane, lepenka debeline 2,25 cm

5. Tisk :             Notranjost barvna, 4/4, platnica barvna, 4/0

 

C. DODATNE STORITVE:

a. Hitri slovnični pregled besedila            1,20 EUR/1.500 znakov

b. Lektura besedila                                 3,20 EUR/1.500 znakov

 

D. NAČIN ODDAJE NAROČILA:

1. OTROK JE AVTOR ILUSTRACIJ IN BESEDILA:

Besedilo nam posredujte v word obliki. Z vrstičnimi presledki označite prehod na novo stran, s številkami pa ilustracijo, ki naj bo v posameznem delu uporabljena. Gradivo (skenirane ilustracije - JPEG ali PDF ter word zapis besedila) nam lahko pošljete na e-naslov smar-team@amis.net ali original ilustracije in word zapis besedila po pošti na naslov Smar-team, Bevke 93, 1358 Log pri Brezovici.

2. OTROK ZAPIŠE ZGODBO S POMOČJO ŽE PRIPRAVLJENIH ILUSTRACIJ:

Izgled slikanice nam lahkona naslov Smar-team, Bevke 93, 1358 Log pri Brezovici posredujte bodisi kot printe vzorcev, na njih pa umeščeno besedilo (prosimo, da besedilo priložite tudi v word obliki) ali pa nam na e-naslov smar-team-narocila@amis.net posredujte zgolj zgodbo v word zapisu ter odstavke označite s številko ilustracije in šifro motiva. Izberite tudi ilustracijo, ki jo želite umestiti na naslovnico.

3. V ŽE IZDELANI SLIKANICI OTROK NASTOPI KOT GLAVNI JUNAK

Ob naročilu nam na e-naslov smar-team-narocila@amis.net ali po pošti na naslov Smar posredujte otrokovo ime ali nadimek in izbrano pravljico.

 

Ob oddaji naročila nam, prosimo, posredujte tudi naslednje podatke:

Ime in priimek

Naslov

Kontaktni telefon in e-naslov; na slednjega Vam bomo postavljeno besedilo in naslovnico poslali v potrditev.

Obseg besedila

Želeno število izvodov

V kolikor bi želeli tudi katero od storitev pod točko C, to zapišite ob naročilu.

 

E. ROK IZDELAVE IN NAČIN PLAČILA:

Predlog postavitve slikanice (notranjosti in naslovnice) Vam v treh dneh po prejemu gradiva (razen če se odločite za slovnični pregled oziroma lekturo) posredujemo na e-naslov v potrditev, slikanice pa bodo izdelane v treh delovnih dneh od dneva potrditve postavitve.

Način plačila:

a. po povzetju (stroške poštnine plača naročnik)

b. po predračunu – brez stroškov poštnine

Za vsa morebitna dodatna pojasnila smo Vam na voljo na telefonski številki 01/756 98 62 ali na elektronskem naslovu smar-team@amis.net, kako so videti naše knjige, pa si lahko ogledate pod spodnjo povezavo.