Bevke, 28. november 2019

Dragi naši božični zannilci! Veseli smo, da ste tudi v naši družbi zakorakali v ta čudoviti praznični čas. Prelepe zgodbe so nastale v času našega druženja in ponosni smo na vse, resnično ponosni!

Naj se z obljubo, da se čez leto sni zopet snidemo, za letos poslovimo. Aha, obljuba dela dolg: naj razglasimo še tisto, kar je tudi vsem obiskovalcem našega FB profila že jasno, torej katera bo druga zgodbica, zgodba po vašem izboru, ki bo zaživela v slikaniški obliki.

In to je:

MUCA NANA IN BOŽIČNA SREČA, Monika Bukovec.

Čestotamo!

 

 

Bevke, 28. november 2019

Dragi naši božičkovi glasniki - pomočniki. Prepričani smo bili, da bo nekaj še branj in dodatnih oči podalo verodostojno mnenje o zmagovalcu razpisa za najlepšo  božično pravljico (vsekakor ga velja še kdaj ponoviti), vendar ... Joj, to je praktično nemogoče! Kakor koli obračamo, se zdi vsaka od odločitev malce v grenkobo odeta - tudi tista pravljica je tako lepa in ona tudi.

In smo se odločili za kompromis: kot založba bomo izbrali eno pravljico, ki bo zaživela v knjižni, slikaniški obliki, izbor še ene (ja, dve bosta izbrani) pa bomo prepustili 'občinstvu'. Do jutri zvečer, natančneje 29. 11. 2019, do 20.00 ure, boste imeli čas, da z všečkom v komentarju te objave na našem FB profilu izberete  svojega favorita. Pravljica z največ všečki se bo pridružila naši izbranki, ki je:

BOŽIČNA ČAROVNIJA, Tina Petek.

Izbranki čestitamo - besedilo je že romalo k ilustratorki, drugemu nagrajencu ali nagrajenki pa bomo čestitali jutri.

 

 

 

 

 Bevke, 27. november 2019

Dragi božični palčki, ki ste segli 'po peresih' in nam pričarali tako čudovit uvod v božično obarvane dni, ki so pred nami!

Kako zelo ste se potrudili - prav neverjetno! Prav vse pravljice so ... naravnost čudovite. In prav nič nam niste olajšali izbora. Da je temu res tako, da boste videli, kako zelo smo očarani nad vašimi stvaritvami, smo se odločili in vse prispevke tudi objavili - po abecednem vrstnem redu, da ne bo kakšnega dvoma. Jutri, 28. novembra 2019, pa bo jasno, kdo od vas, dragi naši ustvarjalci, nas je najbolj očaral. Ob natanko 17. uri pokukajte na našo spletno stran in si oglejte, kdo si je prislužil 10 izvodov svoje BOŽIČNE SLIKANICE.

 

Seznam sodelujočih pravljic (pravljice niso lektorirane):

BINE IN MAJA IN NJUN VRTILJAK ŽELJA

BOŽIČ ZA VSE

BOŽIČNA ČAROVNIJA

BOŽIČNA PRAVLJICA - Grebenc

BOŽIČNA PRAVLJICA - Makovec

BOŽIČNA PRAVLJICA - Šuštar

BOŽIČNA ZGODBA

BOŽIČNE ČEBELE

ČAROBNOHIŠKA IN BOŽIČNA ŽELJA

ČRNA PIKA

ČUDEŽ DOBREGA SRCA

JUHEJ, BOŽIČ!

LANOV BOŽIČ

KO SE ZALOMI BOŽIČ

LUČKA LJUBEZNI

MUCA NANA IN BOŽIČNA SREČA

NAJLEPŠA BOŽIČNA PRAVLJICA - Garmuš

NAJLEPŠA BOŽIČNA PRAVLJICA - Krenk

NAJLEPŠA BOŽIČNA PRAVLJICA - Stepišnik

NAJLEPŠA BOŽIČNA ZGODBA - Jeseničnik

NAJLEPŠE BOŽIČNO DARILO

V KRALJESTVU METULJEV  

 

 

 

 Bevke, 5. november 2019

Četudi se je mesec november šele dobro začel, se praznično vzdušje iz dneva v dan stopnjuje. Lučke že utripajo, vse več je rdečih in zelenih odtenkov, kmalu se bodo oglasili tudi božični napevi … Božično bo, nedvomno.

Tudi pri nas, v Smar-teamu. Zato vas vabimo, da se nam pridružite. Oziroma se ... recimo temu, prepustite vzdušju in napišete

ČISTO PRAVO BOŽIČNO PRAVLJICO.

Saj veste, takšno, kakršne imamo tako zelo radi, v katerih je vse mogoče in skozi katere se v nas zopet prebudi otroška duša, ki hrepeni po prihajajoči vznesenosti čarobnega.

Dovolimo si verjeti, upati, si želeti ...

 

Joj, mene že srbijo prsti - in vas?

 

Naj vam odgovorimo še na nekaj vprašanj, ki se vam zagotovo že porajajo ...

1. Kdo vse lahko sodeluje na natečaju?

Kdor želi, brez omejitev.

2. Do kdaj je potrebno oddati pravljico in kam?

Besedila nam posredujte do 25. novembra 2019, in sicer na e-naslov smar-team@siol.net.

3. V kakšni obliki mora biti pravljica oddana?

V word zapisu.

4. Ali je število znakov omejeno?

Navzgor da, in sicer naj besedilo ne obsega več kor 10.000 znakov (brez presledkov),


Če imate še kakšno dodatno vprašanje, nam ga, prosim, posredujte na e-naslov smar-team@siol.net in radi vam odgovorimo nanj.

 


NAGRAJENCI NATEČAJA:

28. novembra bomo na spletni strani in FB profilu objavili avtorja najboljše pravljice, ki bo prejel 10 izvodov lastne slikanice, in to še pred božičnimi prazniki.

 

Zdaj pa le veselo na delo, velja?

 

Prijazen pozdrav, Tjaša Zorc Rupnik