Obljuba dela dolg in danes je čas, da razglasimo

ZMAGOVALCE RAZPISA SLIKANICA DNEVNIK ANNE FRANK.

Čeprav prispevkov ni bilo mnogo, so bili ti, ki so prispeli, toliko boljši, zato nam niste olajšali dela. Zato smo se poslužili preverjenega načina in prispevke točkovali in tu so avtorji besedil in pripadajočih ilustracij, ki so zasedli prva tri mesta:

1. mesto: SLIKANICA IZ CITATOV "DNEVNIKA ANE FRANK", OŠ Odranci

2. mesto: ANI, Odprta šola 9

3. mesto: SLIKANICA Dnevnik Ane Frank, 8. razred OŠ Podlehnik

👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻

Iskrene čestitke! Vaše slikanice bodo izdelane še do konca tega šolskega leta in odposlane na šolski naslov.

Seveda pa čestitamo tudi avtorjem ostalih prispevkov, ki so bili ravno tako kakovostni - v naslednjih dneh jih bomo v celoti objavili tudi v tej skupini ter na spletni strani založbe Smar-team.

Za 'pokušino' je dodana ena od ilustracij zmagovalne slikanice, ki jo je prispevala Taja Zver, 7. razred. 👍

 

 

 

 

Razpisno besedilo:

Namenjeno profesorjem in mentorjem slovenskega jezika

tretje triade osnovne šole

 

RAZPIS

Literarni razpis za predmetno stopnjo osnovne šole

SLIKANICA Dnevnik Ane Frank

 

 

Spoštovani! 

Vabimo vas, da se nam pridružite na prav posebnem literarnem dogodku – spoštljivem spominu na Dnevnik Ane Frank, ki je na Unescovem seznamu svetovne kulturne dediščine tudi zato, ker v sebi nosi nadčasovna sporočila o tem, česa si človeštvo ne sme nikoli več dovoliti. A naloga, ki si jo zastavljamo, ni napisati obnove ali eseja, temveč ustvariti slikanico, slikopis, strip ..., torej lastno, izvirno besedilo in pripadajoče ilustracije na osnovi motivov iz Dnevnika Ane Frank. Ustvarjate lahko v skupini ali vsak zase.

Naj vam bodo pri delu v vodilo in izhodišče prvine novega humanizma, moč domišljije in empatije pa uporabite za svojstveno tolmačenje citatov iz Dnevnika Ane Frank. Vaše videnje podobnosti in nadčasovnost naj tvori slikaniški odziv, ta v svoji biti povezan preplet verbalnega in vizualnega besedila, ki tvori novo sintezo – novi humanizem.

Ana je zapisala: »Še vedno verujem v srčno dobroto človeka!« (Frank, A., Dnevnik, 1972, stran 225.)

 

Tako kot za vsak projekt velja tudi za natečaj SLIKANICA – DNEVNIK ANE FRANK nekaj licentia poetica navodil, zato vas vabimo, da si jih ogledate. Seveda vam na vsa dodatna vprašanja radi odgovorimo tudi na e-naslovu smar-team@amis.net.

 

  1. Natečaj je namenjen učencem tretje triade osnovne šole.
  2. Razpis se začne z dnem objave, torej s ponedeljkom, 15. marca 2021, zadnji datum za oddajo prispevkov pa je 30. april 2021.
  3. Besedilo in pripadajoče ilustracije, ki naj bodo vstavljene na mesto, za katerega so pripravljene, oddajte v odprtem dokumentu WORD formata.

Velikost tipografije: 12 pt.

Obseg ni omejen.

Likovna tehnika – po izbiri.

Citate iz knjige Dnevnik Ane frank, prosim, označite z navednicami.

Pri oddaji obvezno opremite dokument z:

- imeni in priimki avtorjev besedila in ilustracij,

- imenom in priimkom mentorice/ja,

- nazivom osnovne šole,

- kontaktnimi podatki za obveščanje.

E-naslov za oddajo: smar-team@siol.net.

  1. V izboru bodo sodelovali vsi prispevki, oddani vključno do 30. aprila 2021. Strokovna žirija bo izbrala 3 (tri) najboljše izdelke tako z vidika besedila kot tudi na osnovi kakovostnih ilustracij. Rezultati bodo 15. maja 2021 objavljeni na naši spletni strani www.smar-team-org.si.
  2. Žirijo sestavljajo: Milena Mileva Blažič, Mojca Senegačnik, Klemen Ramovš in Tjaša Zorc Rupnik.
  3. Nagrada: Slikanice /stripi / slikopisi, ki bodo zasedli prva tri mesta, bodo za nagrado prejeli izdelano slikanico, in sicer po en izvod za vsakega od avtorjev in mentorjev.

 

Tako, to je z naše strani za zdaj vse, na vrsti ste vi, spoštovani mentorji in vaši mladi ustvarjalci. Želimo vam obilo prijetnih ustvarjalno razmišljujočih trenutkov.

Vabljeni!

 

Prijazen pozdrav,

Tjaša Zorc Rupnik