OSNOVNI PODATKI O KNJIGI:

Avtorica: Urška Slavič

Izpovedno ljubezenski roman

92 strani, A5 format

Redna cena: 15,81 EUR

Spletna cena - s 25% popusta: 11,86 EUR

Za naročilo knjige oziroma morebitna dodatna pojasnila smo vam na voljo na tel: 01/756 98 62 ali na e-naslovu: smar-team-narocila@amis.net.

 

POVZETEK VSEBINE:

Nina je povsem vsakdanje dekle: obiskuje tretji letnik gimnazije in se rada zabava, le 'princa na belem konju' še ni našla. Na petkov večer ji usoda prinese na pot postavnega Nejca, ki v trenutku osvoji njeno srce - in simpatija obojestranska. Toda usoda, naj se zdi še tako prijazna, ji v istem večeru pokaže tudi svoje temno lice: medtem ko čaka na Najca, jo neznanca napadeta in posilita. Bo Nina zmogla preseči težo krutega dejanja in z Nejčevo pomočjo zaživeti normalno življenje?

 

IZSEK IZ KNJIGE:

A na žalost ni bil Nejc. Bila sta dva fanta, ki ju nisem prepoznala po glasu. Lahko sem samo slišala, kaj sta se namenila narediti z menoj.

»Konec je z njo. Tablete so naredile svoje. Privošči si.«

Postajalo me je resnično strah, ker sem slišala nekaj, za kar sem upala, da sem slišala narobe. A ni bilo tako. Nekdo me je dvignil za roke in vlekel po tleh. Trudila sem se premakniti, a se nisem mogla. Bila sem v nekakšni pol zavesti. Ko me je spustil in nisem slišala več ničesar, sem upala, da me je samo odložil nekje, kjer mi bo nekdo pomagal.

Čez čas sem malce odprla oči in opazila senco poleg sebe. Še vedno je bil tam.

Začutila sem roke na svojem telesu. Najprej na nogah, nato rokah, ustnicah. In njegov zadah. Hotela sem se upirati, a se nisem mogla. Njegova roka je počasi polzela po mojem telesu, jaz pa sem kričala od znotraj. Začel mi je slačiti minico in zgornjo majico. Obrnil me je na trebuh in odpel modrček. Nato sem začutila grozno bolečino na prsih. Kot bi me ugriznil. Pogledala sem okrog sebe in začutila roko na mojem vratu. Trdno me je stisnil za vrat in me potegnil k sebi. Naslonil se je name in prodrl vame. Grozno me je zabolelo. Hotela sem kričati, a mi je roko položil na usta. Nisem se mogla premikati, niti reči besede.

»Prosim …« sem naposled zašepetala. Prosila sem, ga rotila, naj neha, a ni. Počutila sem se kot smet, kot nekaj, kar je za enkratno uporabo.

»Prosim, nehaj!«

A ni. Zaprl mi je usta in nisem mogla reči niti ene besede več.

Bila sem še nedolžna, zato me je toliko bolj bolela njegova grobost. Z menoj je ravnal kot z lutko. Kot da ne bi bila človek. Hotela sem samo, da bi bilo konec. Lepa noč se je spremenila v najhujšo moro.

Ko je bilo konec, me je pustil ležati na tleh, golo. Verjetno sem tam ležala ure in ure, ker me je že grozno zeblo. Čez nekaj časa sem se lahko začela malce premikati. Vse me je bolelo, kamor koli sem se prijela. Solze se niso ustavile in bila sem kot v šoku. Jokala sem in jokala, nato že kričala od jeze in bolečine.

Zaslišala sem korake in postalo me je strah, da se je vrnil. A na srečo ni bil on. Zaslišala sem Nejčev glas, kako me kliče.

Iz sebe sem spravila zadnje moči in zakričala, kolikor močno sem lahko. Našel me je po nekaj sekundah.

»Kaj se ti je zgodilo, Nina?!«

Bil je prestrašen, a jaz še bolj. Verjetno sem izgledala grozno, ker mi je njegov izraz na obrazu povedal vse.

»Odpelji me domov,« sem ga prosila.

Droga je začela popuščati in pogledala sem gor. Videla sem ga, kako se sklanja nad menoj in me pokriva z nečim. Nato me je dvignil v naročje in stisnil k sebi.

»Vse bo še v redu. Obljubim ti,« mi je zašepetal.

Ko me je nesel, sem vedela, da sem zdaj varna. A zastokala sem ob vsakem majhnem premiku. Nisem vedela, kaj se dogaja z mojim telesom, a vedela sem, kaj se dogaja v moji glavi.

»Poskrbel bom, da bo vse v redu. Poskrbel bom zate, Nina.«

Njegove besede so mi dajale moč. Sploh zdaj, ko je nisem imela več. Počutila sem se tako nemočno in tako šibko, da sem se sramovala same sebe.

Nato me je spet zmanjkalo. Na trenutke sem se prebujala v avtu, verjetno njegovem. Na koncu pa sem zagledala močno svetlobo in vse je bilo belo.

»Kje sem?« sem vprašala.

»V bolnišnici,« mi je odgovoril Nejc.

Odprla sem oči na veliko in zagledala sem ga poleg sebe na stolu, jaz pa sem bila v postelji.

»Zakaj si me peljal sem?! Nočem, da kdo izve, kaj se mi je zgodilo.« Postajala sem histerična.

»Nina, moral sem. Poglej se.«

Podržal mi je ogledalo. Ko sem se videla, so se mi solze samo ulile. V ogledalu ni bila več ista oseba. To nisem bila več jaz. Imela sem poln vrat modric, na prsih sem videla ugrize in še vedno me je vse bolelo. Spustila sem ogledalo na tla in začela jokati.

»Zakaj jaz? Zakaj se je to moralo zgoditi meni?« Jokala sem in jokala. A solze ne bodo spremenile tega, kar se je zgodilo.

V sebi sem čutila toliko jeze in slabih stvari, da nisem mogla verjeti, da sem to jaz. Ko sem gledala Nejca v oči, se mi je zdelo, da se me sramuje. Da se mu zdim ostudna in ničvredna. Nejc me je hotel prijeti za roko in me potolažiti, a sem jo hitro odmaknila. Kot da bi se ga bala. Vendar ni bila težava v njem, da sem se bala.

»Oprosti,« je rekel.

»Ne, oprosti ti meni. Ne morem. Ne morem verjeti, da se mi je to zgodilo. Kako so mi lahko to naredili? Zakaj meni, Nejc?«

Nekaj sekund je bilo vse tiho. Ni vedel, kaj naj reče.

»Žal mi je, Nina. Da nisem šel s tabo. Če bi … bi lahko to preprečil. In bi bila zdaj v redu.«

»Nisi ti kriv. Jaz sem. Ne bi smela piti. Jaz sem kriva za vse. Jaz sem kriva!«

»Ne. Ne govori tega. Nisi kriva, da so ti tisti prasci to naredili. V tvoji krvi so našli drogo. Torej so te omamili. Zato si bila tako bleda in ti je bilo slabo.«

»So poklicali mamo?« sem vprašala brezvoljno.

»Ne. Prepričal sem jih, da te bom odpeljal domov in da nočeš, da bi vedeli, kaj se ti je zgodilo.«

»Hvala.« Počutila sem se tako krivo. Končno sem srečala dobrega fanta in zdaj mi je nekdo uničil življenje. Moje življenje je spremenil v moro.

»Mora,« sem zašepetala.

»Kaj si rekla? »

»Moje življenje je zdaj ena mora. Nočem več živeti. Počutim se umazano. Zaznamovano.«

»Nina, ne vem, kaj ti naj rečem.«

»Nič. Vem, da sem grozna.«

»Nisi, lepa si. Kljub vsem tem modricam in jezi je v tebi še vedno tista Nina. Še vedno si ti.«

»Ne, Nejc. Nisem lepa. Kako se ti lahko zdim lepa? Po vsem tem?! Nič ni več isto. Jaz nisem več ista.«

Hotel me je prepričati, da je še dobro v meni, a meni se je zdelo, kot da je vse izginilo. Hotela sem biti sama. Sama, brez kogar koli.

»Nočem več živeti!« Začela sem spet jokati. »Odpelji me domov, prosim!«

»Bom vprašal, če lahko greš.«

Vstal je in se odpravil k vratom. Pred vrati se je ustavil in me pogledal. »Nina, verjetno te vsi iščejo. Tvoje prijateljice, mama … Želiš, da jim povem, da je s tabo vse v redu?«

Premišljevala sem in imel je prav. Katja in Karmen se verjetno sprašujeta, kje sem in zakaj ne dvignem telefona. Tako sem ju zdaj potrebovala ob sebi! Da bi me razumeli. A nisem jima imela namena povedati, kaj se mi je zgodilo.

To je zdaj moje breme. Samo moje in ne bom nikomur povedala. Mama je verjetno vsa iz sebe. Kaj ji bom rekla, ko bo videla modrice? Kaj ji bom rekla, kje sem bila? Kako ji bom sploh lahko to prikrila?

Prav je imel. Nisem vedela, kako bom to pojasnila, ne da bi povedala resnico. In navsezadnje, Nejc … Gledam ga in vidim, da bi mi rad pomagal.

Kako naj gojim čustva do tebe, ko pa ne morem čutiti ničesar? Uničili so me in zdaj ne bova mogla biti nikoli skupaj.

»Nina? Je vse v redu?« me je prekinil.

»Ja, am… Pokliči Karmen in ji povej, da je z mano vse v redu in da sem bila s teboj. Z mamo pa bom rešila sama.«

»V redu.«

Odšel je skozi vrata in ostala sem sama. In tudi počutila sem se tako. Nihče ni mogel razumeti, kako se počutim. Niti Nejc.