OSNOVNI PODATKI O KNJIGICI:

Avtorica: Blažka Ribič

28 strani, format: 18,5 cm x 25 cm, tisk: 4/4

Redna cena: 18,05 EUR

 

Za naročilo slikanice oziroma morebitna dodatna pojasnila smo vam na voljo na tel: 01/756 98 62 ali na e-naslovu:

smar-team-narocila@amis.net.

 

OPOMBA:

Dovršen jezik, čustveno prežeta zgodba in izjemna ilustracija slikanico umeščajo izven starostnih okvirjev; namenjena je najširšemu krogu bralcev!

POVZETEK VSEBINE:

Zvezdne vile so bile pred težko nalogo: po 100 letih so morale zopet poiskati bitje in mu podeliti posebno, nadnaravno moč - 5 življenj, katera bo lahko podelilo, komur bo hotelo. Vile se nikakor niso uspele zediniti, katero bitje si zasluži takšno moč, dokler ni vmes posegla najstarejša vila, njihova starosta, ki je predlagala hrta, bitje z najbolj čisto dušo. 

Hrtica Aura, ki ji je bila ob rojstvu podeljena ta moč, obenem pa tudi velikanska odgovornost, je živela težko življenje španskega hrta galga, a je potrpežljivo prenašala vso gorje, dokler ni lovec skoraj do smrti pretepel njenega prijatelja galga Tina. Revež se je že poslavljal od življenja, ko mu je Aura sklenila podariti eno od svojih življenj. Tudi vsa ostala je brez pomišljanja podarila trpečim in ranjenim živalim, ki so se znašle v njeni bližini, zadnje, svoje, pa malemu Aleksu, dečku iz prijazne družine, v katero je bila posvojena ...

 

IZSEK IZ SLIKANICE:

 

Več pa vas čaka v slikanici.