OSNOVNI PODATKI O KNJIGICI:

Avtorica: Biba Britas

88 strani, format: 14,85 cm x 21 cm, tisk: 4/4

Redna cena: 16,00 EUR

Spletna cena - S 15 % popusta: 13,60 EUR

Za naročilo slikanice oziroma morebitna dodatna pojasnila smo vam na voljo na tel: 01/756 98 62 ali na e-naslovih:

biba5313@gmail.com in smar-team-narocila@amis.net.

 

POVZETEK VSEBINE:

Otroška ekološko fantazijska pravljica; izmišljena zgodba podaja dve ločeni, a vseskozi vešče prepleteni izhodišči: spoznavanje okoljske problematike s konkretnimi napotki, kako lahko že od malih nog naprej skrbimo za Zemljo, in sestoja našega osončja, vključno z vsemi značilnostmi posameznih planetov oziroma Lune in Sonca. Zgodbo dopolnjujejo čudovite barvne ilustracije vseh obravnavanih planetov oziroma ekološke problematike.

 

Zgodbe za lahko noč, skozi katere skuša babica svoja vnuka ekološko osvestiti, so v Gregorju vzbudile nemalo vznemirjenja. Je Zemlja res žalostna zaradi ravnanja ljudi? So potresi, poplave in druge nevšečnosti res Zemljina sporočila, da ljudi ne mara več? In kje bodo potem živeli, če je res tako? Noč za nočjo deček sloni ob oknu in zaskrbljeno opazuje zvezdnato nebo. Kako rad bi obiskal planete našega osončja in se na lastne oči prepričal, ali je še na katerem mogoče živeti. Njegova sanjarjenja so tako mogočna, da ga v pravljičnem 'vsejemogoče' zvezdna kočija popelje do vsakega planeta posebej, a tudi na Luno in Sonce ne pozabi. 

Skozi ta čarobna popotovanja so otrokom v njim razumljivem jeziku predstavljene značilnosti vsakega planeta posebej, tako mistične kot tudi okoljske, obenem pa Gregorja vsak od planetov tudi pouči o tem, kako ravnati z Zemljo, da bo na njej tudi v prihodnje mogoče živeti. Preplet pravljičnega in realne problematike je tako vešče speljan, da celo zrelega bralca ne zmoti fantazijski del, temveč pozorno sledi pripovedi in jo doživlja kot mogočo.

Zgodba je podana v razmejenih poglavjih, dvogovori pa podkrepijo fantazijski del ter tudi našim najmlajšim bralcem ali poslušalcem omogočijo individualno presojo dogajanja ter dojemanje ekološke problematike. Stil pisanja je namenjen mladim bralcem v starostnem razponu od 4-tega do 10-tega leta.

 

IZSEK IZ KNJIGICE:

Več pa vas čaka v knjigici.