OSNOVNI PODATKI O SLIKANICI:

Avtorica: Pavlina Bizjak

28 strani, format: 17 cm x 17 cm, tisk: 4/4

Redna cena: 18,05 EUR

Spletna cena - z 20% popusta: 14,44 EUR

Za naročilo slikanice oziroma morebitna dodatna pojasnila smo vam na voljo na tel: 01/756 98 62 ali na e-naslovu: smar-team-narocila@amis.net.

 

POVZETEK VSEBINE:

Prijazna in ustvarjalna učiteljico z OŠ Otlica je dobro poznana v učiteljskih krogih, še dosti bolj pa po imenitnih dodatkih pri tako-rekoč skoraj vseh dogodkih na Gori ali pa v povezavi z Goro. Malokdo pa je vedel, da Pavlina Bizjak tudi piše. Njenemu pesniškemu prvencu Kjer sanje ne počivajo je sledila zbirka knjiga Mavrične poti, v nadaljevanju pa je njena nebrzdana ustvarjalnost dobila krila, kajti v zelo kratkem času so luč sveta uzrle še štiri knjige: Nagajaček, Sledi in pesniška zbirka Brst ter (ne samo) slikanica ČUDEŽNO DREVO.

 

ČUDEŽNO DREVO je že na prvi pogled drugačna slikanica. Živahna, skoraj zasičena z odtenki, podobami, izrazi … a ves ta sijaj ne more skriti oziroma zakriti prave vsebine zgodbe. Tiste, ki jo razumemo odrasli, ki nas pretrese, otroci pa - njim je v iskrenosti odnosov lažje, ob pogledu na žalost bodo žalostni, a bodo videli tudi drugo plat žalosti: veselje, upanje, prihodnost …

Tudi sama zgodba se morda na prvi pogled zdi preprosta, zgolj jablana, ob njej ponosna deklica in izza ograde otroci, ki si želijo sočnih jabolk, a do njih ne morejo. Torej na eni strani veselje, v uravnoteženost pa žalost. Toda … vprašati se je potrebno, kdo v tej zgodbi je v resnici žalosten! Naj dodamo le še, da nikakor ne gre prezeti tudi likovne obdelave zgodbe, za katero je zaslužna Silva Copič.

 

IZSEK IZ SLIKANICE:

Več pa vas čaka v slikanici.