OSNOVNI PODATKI O SLIKANICI:

Avtorica: Vesna Kamenšek

Ilustracije: Vesna Kamenšek

24 strani, format: 18,5 x 24,5 cm

Redna cena: 18,05 EUR

Za naročilo slikanice oziroma morebitna dodatna pojasnila smo vam na voljo na tel: 01/756 98 62 ali na e-naslovu: smar-team-narocila@amis.net.

 

POVZETEK VSEBINE:

Uravnovešenost delovanja leve in desne polovice možganov je ključnega pomena za zdrav razvoj in tudi kasnejše (ali zgodnejše) aktivno vključevanje posameznika v družbo v smislu lastnega in tudi skupnega napredka ter harmoničnega življenja na vseh področjih. Četudi počasi, so koraki v tej smeri tudi v šolstvu vedno opaznejši in smelejši, najpomembnejši akterji, pedagoški delavci, pa smelejši in bolj odprti novemu, o čemer zgovorno priča vse večji poudarek na sproščanju oz. uvajanju zdravega življenja tudi v šole.

Knjigo Deklica te klilče lahko poenostavljeno poimenujemo kar PREDAVANJE O SAMOURESNIČITVI, čeravno v resnici ponuja še bistveno širši spekter zavedanj, ki so temelj za razvoj, kot že zapisano, posameznikove, v tem primeru pa predvsem otrokove, in – nenazadnje – tudi skupne prihodnosti. Bistvene teme, o katerih je v slikanici spregovorila avtorica Vesna Kamenšek, so:

• Kako živeti, kako delovati, da se naše želje izpolnijo in sanje uresničijo?

• Kako uspešno aktivirati beta možganske valove, da bi dosegli sproščenost?

• Kaj je samopodoba, kako pomagati posamezniku (otroku) k tvorni prepoznavi in krepitvi le-te?

• Pomen barvne in zvočne terapije kot pomoči pri doseganju otrokovega ravnovesja in prepoznave poti do samouresničitve

• Predstavitev edinstvenega pripomočka knjige Deklica te kliče, ki združuje vse naštete elemente in je namenjena vsem, otrokom, odraslim, učiteljem, vzgojiteljem ...

• In še marsikaj ...

Oziroma, kot je zapisala na prvi strani knjige:

Vzemimo barvice v roke. Zbudimo našega čudovitega otroka. Otroka, ki verjame, ker preprosto VE, da so naše sanje najdragocenejši zaklad. Naše sanje, kar smo upali in želeli, ko smo bili še majhni – so vse, kar smo prišli sem naredit: živet naše sanje! Bodimo spet majhni – bodimo spet otroci. Verjemimo spet v naše sanje! Vzemimo barvice in sivino spremenimo v mavrico! Pobarvajmo Življenje. Jaz sem, ki sem z ljubeznijo v sebi, Vesna Kamenšek

 

IZSEK IZ SLIKANICE:

   Več pa vas čaka v slikanici ...