OSNOVNI PODATKI O SLIKANICI:

Avtorica: Neža Verdonik

20 strani, format: 18,5 cm x 25 cm, tisk: 4/4

Redna cena: 18,05 EUR

Spletna cena - z 20% popusta: 14,44 EUR

Za naročilo slikanice oziroma morebitna dodatna pojasnila smo vam na voljo na tel: 01/756 98 62 ali na e-naslovu: smar-team-narocila@amis.net.

 

POVZETEK VSEBINE:

Mali žabec Kvak nekega dne na gladini domače mlake zagleda nenavadno penasto snov. Radovedno pomoči vanjo krak in ga obliže - fuj in fej, kako je zaskelelo! Še zaregljati ni več mogel. Nenavadna penasta snov se iz dneva v dan bolj širi in med žabami zavlada prava panika. Otroci niso več mogli na površje, gladina je postajala vse bolj mavrično obarvana in kako je smrdelo! Žabja družina je v obupu že razmišljala o selitvi daleč stran, ko je čuvaj Simon, Kvakov dober prijatelj, opazil, da regljanje ne odmeva več po okolici. Kaj kmalu je odkril tudi vzrok za to - ljudje so brezvestno onesnažili mlako; brez oklevanja je moral ukrepati, da bi rešil svojega malega prijatelja in njegovo družino ...

Pravljico Mali žabec Kvak ne odlikuje samo ekološko obarvana tematika, temveč je podana humoreskno, otrokom razumljivo, kot celoto pa jo vsekakor čudovito dopolnjujejo ilustracije Nike Jamnik, študentke ALU. Slikanica je zagotovo vredna ogleda.

 

IZSEK IZ SLIKANICE:

Več pa vas čaka v slikanici.