OSNOVNI PODATKI O SLIKANICI:

Avtorica: Sara Mergole Vukovič

24 strani, format: 18,5 cm x 25 cm, tisk: 4/4

Redna cena: 18,05 EUR

Spletna cena - z 20% popusta: 14,44 EUR

Za naročilo slikanice oziroma morebitna dodatna pojasnila smo vam na voljo na tel: 01/756 98 62 ali na e-naslovu: smar-team-narocila@amis.net.

 

POVZETEK VSEBINE:

Zgodba Mavrični deklici je osvojila prvo mesto razpisa na temo milenijski razvojni cilji, ki je potekal v organizaciji Društva za Združene narode za Slovenijo - UNAS.

Pretresljiva pripoved nam vzporedno prikazuje življenje dveh deklic - obe živita na istem planetu, a se zdi, kot bi ju ločevalo celo vesolje. Prva ima ljubeča starša, vsega v izobilju, pomanjkanja ne pozna ... In druga? Že v rosni mladosti je bila zaradi materine prerane smrti prisiljena prevzeti skrb za bratce in sestrice. Že za tisto malo vode, ki jo nujno potrebujejo za preživetje, mora hoditi dolge ure daleč stran; ne moti je razbeljeno sonce, lakote niti ne čuti več, njen dan je enak dnevu, brez upanja v prihodnost zre v svet ...

A naj je razdalja med deklicama še tako velika, je lahko veliko tudi srce. Kajti ko naša prva deklica izve za življenje druge, sklene nekaj storiti. Pomagati. Spremeniti. Ji bo uspelo?

 

IZSEK IZ SLIKANICE:

Več pa vas čaka v slikanici.