OSNOVNI PODATKI O SLIKANICI:

Avtorica: Sonja Lenarčič

16 strani, format: 18,5 cm x 25 cm, tisk: 4/4

Redna cena: 18,05 EUR

Spletna cena - z 20% popusta: 14,44 EUR

Za naročilo slikanice oziroma morebitna dodatna pojasnila smo vam na voljo na tel: 01/756 98 62 ali na e-naslovu: smar-team-narocila@amis.net.

 

POVZETEK VSEBINE:

PRAVLJICA O AJDI je nekaj posebnega. Ne samo zato, ker kot prvoosebna pripovedovalka nastopa prav ajda - in ob tem se poraja vprašanje, kaj nam pravzaprav sploh ima povedati. A njena pripoved je bogata, poučna, razkriva nam, kako je bila nekoč skorajda vir preživetja, nato pa skozi novejšo zgodovino (marsikje še dandanes) pogosto zaničevana; razkrije nam mnogo in marsikaj: kdo so AJDI-POGANI, iz katere vrste izhaja (da pravzaprav ne sodi med žita), da je njen domek Himalaja, da je celo sorodnica bukve, da je bila znana kot Pogansko žito, da so jo dolga leta iztrebljali kot plevel, da je izvrstna paša čebelam, pove, zakaj se imenuje tudi Kurentova sveta rastlina, kako zdrava je v resnici ...

Slikanica je izjemna zakladnica znanja našim najmlajšim, ki buri domišljijo in obenem postavlja trdne temelje za kasnejše izoblikovanje pravilnega odnosa do prehrane, seveda pa ne smemo pozabiti tudi na čudovite ilustracije, žive in tople, ki so pika na i slikanici kot celoti.

 

IZSEK IZ SLIKANICE:

Več pa vas čaka v slikanici.