OSNOVNI PODATKI O SLIKANICI:

Avtorica: Maša Modic

24 strani, format: 18,5 cm x 25 cm, tisk: 4/4

Redna cena: 18,05 EUR

Spletna cena - z 20% popusta: 14,44 EUR

Za naročilo slikanice oziroma morebitna dodatna pojasnila smo vam na voljo na tel: 01/756 98 62 ali na e-naslovu: smar-team-narocila@amis.net.

 

POVZETEK VSEBINE:

Mala Maja je otožna deklica, čeprav ima vse - morda celo vsega preveč -, vendar pa ji manjka pravega otroštva. Mama se namreč preveč boji zanjo; ne sme se igrati z otroki, da ne bi zbolela, ne sme na igrišče, da si ne bi umazala oblačil, ne sme gledati risank, ker niso primerne, ne sme jesti sladkarij, da je ne bi bolel trebušček ... Kadar je očka doma, je vse drugače - on ji dovoli marsikaj, a na skrivaj, da se mama ne bi jezila nanju - celo po toboganu se lahko spušča in tudi sladoled ji kupi.

Mama je tudi nadvse ponosna na svoj vrt. Njeno pozornost pritegne mala vrtnica, čisto drobna rastlinica, ki je zrasla pod njeno čudovito vrtnico. Toda mali poganjek se ne razvija, kot si je želela, saj mu stara vrtnica nenehno zakriva sonce, pa naj Majina mama še tako vztrajno umika listje. Ko se nekega dne obupano ujezi na staro vrtnico, ji ta pojasni, da je ravno tako dobra mama kot ona, saj ravno tako pozorno skrbi za svoj poganjek kot ona za malo Majo.

Bo vrtničin odgovor odprl oči Majini mami?

 

IZSEK IZ SLIKANICE:

Več pa vas čaka v slikanici.