Bevke, 2. april 2020

Literarni natečaj

SMEH JE POL ZDRAVJA


Iz dneva v dan smo od jutra do večera izpostavljeni takšnim in drugačnim novicam o novonastali stvarnosti, o koronavirusu, ki se je dodobra zajedel v vse pore naših življenj. Četudi so dnevi vse lepši in se nam sonce prijazno nasmiha, pravega razloga za veselje nima nihče od nas. Kvečjemu nas pestijo takšne in drugačne skrbi in težko se je prisiliti, da bi mislili še na kaj drugega.

Zato smo v založbi Smar-team sklenili, da vas vsaj za drobec časa skušamo iztrgati koronasedanjosti in zaposliti s pisanjem.

Vabimo vas torej, da se nam pridružite. Oziroma ... da se povrnete malce nazaj v času. In z nami delite humorno obarvane dogodke v družinskem krogu, ki so priklicali nasmešek na vaš obraz (milo rečeno - v resnici upamo, da ste se prav pošteno nasmejali) in bodo kot taki poskrbeli tudi za našo dobro voljo. Za lažje razumevanje, kaj želimo od vas, pokukajte na povezavo do knjige Inje Roi AH, MOŠKI!, ki je doslej uspela nasmejati že kar lepo množico bralcev.

AH, MOŠKI!

Najboljšo zgodbo bomo likovno opremili in bo luč sveta uzrla kot samostojna knjižica - humoreska, ostali prispevki (tistih avtorjev, ki bodo to želeli in nam bodo posredovali tudi izjavo - dovoljenje za objavo) pa bodo izšli v skupni knjigi, ki bo poskrbela, v to smo prepričani, za salve smeha, ki ga v teh časih še kako potrebujemo.

Dajmo si torej duška, velja?

Joj, mene že srbijo prsti - in vas?


 

Naj vam odgovorimo še na nekaj vprašanj, ki se vam zagotovo že porajajo ...

1. Kdo vse lahko sodeluje na natečaju?

Kdor želi, brez omejitev.

2. Do kdaj je potrebno oddati pravljico in kam?

Besedila nam posredujte do 15. aprila 2020, in sicer na e-naslov smar-team@siol.net.

3. V kakšni obliki mora biti zgodba oddana?

V word zapisu.

4. Ali je število znakov omejeno?

Navzgor da, in sicer naj besedilo ne obsega več kor 15.000 znakov (brez presledkov),

 

Če imate še kakšno dodatno vprašanje, nam ga, prosim, posredujte na e-naslov smar-team@siol.net in radi vam odgovorimo nanj.

 

NAGRAJENCI NATEČAJA:

20. aprila bomo na naši spletni strani http://smar-team-org.si/indexRAZPISI%202019.html in FB profilu objavili avtorja najboljše zgodbe, ki bo prejel 10 izvodov lastne knjige.

 

Zdaj pa le veselo na delo, velja?

Tjaša Zorc Rupnik