KOGA BOMO VOLILI

 

 

Zakaj vseskozi ponavljamo, da VSAK GLAS ŠTEJE?

  1. Če svojega glasu ne oddate, pomeni, da ima glas nasprotne strani dvojno veljavo: za en oddan in za en neoddan glas - v odstotkih, seveda.

  2. Glasovi, ki jih prejmejo stranke, ki ne presežejo parlamentarnega praga, se razdelijo ostalim strankam po ključu, kot so se odrezale na volitvah: tisti, ki prejme največ glasov na volitvah tudi sicer, prejme največji delež tudi iz kupčka glasov, namenjenih strankam, ki se niso prebile v parlament.

  3. Ženske smo (sicer v Jugoslaviji, kamor je tedaj sodila Slovenija) PRIDOBILE VOLILNO PRAVILO 11. avgusta 1945, tri leta kasneje, kot je bila uzakonjena splošna volilna pravica. Prav nobenega opravičila ni, da se volitev NE BI UDELEŽILE V 100 %, sicer se nam utegne dogoditi, če se bodo stvari pomikale v smeri, kot se, DA JE KMALU NE BOMO VEČ IMELE.

  4. Volitve so ne samo naša PRAVICA in DOLŽNOST, temveč tudi ODGOVORNOST do prihodnjih rodov. Dopustiti, da Slovenija tako kritično skrene s poti, da se postavi ob bok tistim, ki nas želijo vrniti v srednji vek, JE PREPROSTO NEDOPUSTNO!

  5. Tudi če ne veš, koga voliti, POJDI NA VOLITVE in izberi, ODDAJ GLAS! Bojkota volitev slovenska zakonodaja ne pozna in s tem tudi ne priznava, zato je rezultat volitev veljaven, četudi je udeležba minimalna. Računati na MORALNO ETIČNO dojemanje sporočila bojkota pa je UTOPIJA.

In še grafičen prikaz:

  

NAZAJ NA PREJŠNJO STRAN