KOGA BOMO VOLILI

Slovenija je razdeljena in razdvojena. Je le še žalostna podoba same sebe. Zahvaljujoč načrtnemu širjenju sovraštva v maniri Deli in vladaj. In zahvaljujoč neodločnosti tistih, ki bi morali ukrepati, a se zdi, kot bi se nikakor ne mogli odločiti, na katero stran pravzaprav sploh sodijo. Četudi bi vsi, in eni in drugi, VEDNO, in še enkrat VEDNO, morali biti

NA STRANI LJUDSTVA.

To je edino, kar šteje. Kar je povod za to skupino. S katero nam želim dati glas. Komu nam? VOLIVCEM. Vsem, ki si želimo sprememb. Končno. Po 30 letih stopicanja na mestu, če ne celo nazadovanja, sploh v zadnjem času, so vsekakor potrebne. Slovenija, dežela neštetih čudes in pridnih, delovnih, sposobnih, prijaznih ljudi si vsekakor zasluži več. Ljudje pa živeti drugače. Tako, kot smo si želeli živeti, ko smo obkrožili plebiscitarni ZA. A se obljube, dane takrat, in sanje, sanjane takrat, niso nikoli uresničile. Vedno je bila v ospredju politika, tekmovanje med levimi in desnimi, ljudje pa smo samo (bolj ali manj) nemo opazovali in se z vsem, kar so nam 'vladarji' pripravili, določili, ukazali ..., strinjali. Tudi politični programi, ki naj bi bili temelj za naš glas, tisti odločujoči glas, so bili bolj ali manj prazne črke na papirju. Nikoli izpolnjene obljube. Prekršene obljube. Zavržene obljube ... Za kar ni nihče nikoli odgovarjal. Kvečjemu nasprotno, z isto vnemo so nam vsi, ki so nas že nalagali, hiteli lagati, kaj vse ŠE BODO DOBREGA STORILI, nihče pa jih pravzaprav ni nikoli zares vprašal, zakaj tega že niso storili, ko so imeli priložnost.

Eni in isti obrazi. Ene in iste obljube. Ena in ista pričakovanja. Neizpolnjena. Zato je zdaj čas, da rečemo:

DOVOLJ JE BILO.

Da vzamemo zares tisto, kar nam zagotavlja USTAVA: V Sloveniji ima oblast ljudstvo. Da to tudi uresničimo. Da povemo onim, ki se bodo borili za položaje, KAJ ŽELIMO OD NJIH. Predvsem pa jim moramo dati vedeti, DA SO NAŠI USLUŽBENCI, torej morajo služiti NAM in ne svojim interesom, ambicijam, ciljem. In če se že izkaže slednje, da jih LJUDSTVO, oblastnik in plačnik, LAHKO TUDI ODSTAVI. kadar koli, ne zgolj na naslednjih volitvah.

Zato vas, dragi prijatelji, vabim, da se nam pridružite. S svojimi predlogi. Željami. Vizijami. Na podlagi katerih bomo oblikovali svojo listo zahtev, predlogov, pričakovanj ...

Lahko me bo kdo označil tudi za naivno, a raje sem tudi naivna, kot da bi vrgla puško v koruzo in se prepustila stihiji, po poti katere stopamo že 30 let! Skupaj smo močnejši!

SE VIDIMO NA VOLITVAH!

Tjaša Zorc Rupnik